Vincent Curatola

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vincent Curatola
FødtVincent Anthony Curatola
16. august 1953 (67 år)
USA New Jersey
Ektefelle Maureen Curatola
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1995-nå
Nettstedhttp://www.vincentcuratola.com/
IMDbIMDb

Vincent Curatola (født 16. august 1953 i Englewood i New Jersey) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent fra rollen som Johnny Sack i den prisbelønte drama-serien The Sopranos fra 1999 til 2007.

Curatola hadde sin filmdebut (både som skuespiller og manusforfatter i kortfilmen Dearly Beloved fra 1995. Han har utover dette bare hatt mindre roller på filmer. Det kan også nevnes at han hadde to gjesteopptredener i tv-serien Law & Order i 1991 og 2000, samt fire gjesteopptredener i Third Watch. Han studerte film ved New York University og hadde en allsidig karriere før han ble skuespiller, blant annet som murer. Han startet sin skuespillerkarriere på teatret og gikk over til film og TV rundt 1990.

Curatola fikk i 1999 rollen som Johnny Sack i TV-serien The Sopranos, hvor han spilte underboss for New York-mafiaen, og etterhvert dens boss. Han medvirket i alle sesongene av serien, men han var mest fremtredende i de tre siste. Han ble nominert til Screen Actors Guild Award to ganger (2003 og 2005) for sin innsats i serien.

Curatola er også kjent som en habil sanger og har stått på scenen flere ganger med pop-rock-gruppa Chicago.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]