Kilde skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Kilde skole
Kilde skole.JPG
SkoletypeBarneskole, 1.–7. trinn
KommuneRingsaker
TettstedMoelv
RektorSteinar Ulven
Eleverca 200
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Kilde skole
60°56′26″N 10°41′34″Ø

Kilde skole er en barneskole i Moelv i Ringsaker. Skolen er én av fire barneskoler i området. Kilde skole har et varierende elevantall, men har de siste årene hatt ca. 225 elever. Kilde skole får elever fra Fossen skole når de skal begynne i 5. klasse. Skolen har en egen sang. Andre strofe lyder: Syng ut, stem i vår egen melodi om nærhet og om fellesskap i daglig harmoni!

Historikk[rediger | rediger kilde]

I omgangsskolens tid vandret læreren fra gard til gard hvor det ble holdt skole én uke om gangen. Ved overgangen til fastskole ble det iverksatt en storstilt bygging av skolehus. Kilde skole sto ferdig i 1889 og ble satt i drift året etter. I 1915 ble en ny skolebygning tatt i bruk. Denne minner sterkt om Schäffergården utenfor København hvor Foreningen for dansk-norsk samarbeid holder til. I 1964 ble et nytt skolebygg tatt i bruk. Dette rommet gymnastikksal, spesialrom for naturfag, bibliotek, lærerværelse og kontorer. Siste og fjerde bygg på Kilde ble tatt i bruk i 1995. Det er nokså enestående at fire skolebygninger fra fire epoker er blitt stående side om side.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Skolens rektorer fra starten i 1890 til i dag (2010) har vært Torstein Kollgaard, Hans Andersen, Peter Nyhus, Karl Tallhaug, Norvald Basmo, Berit Bratteng og dagens rektor Steinar Ulven.

InnlandetstubbDenne Innlandetrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.