Khimki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Khimki
Химки (ru)
Town of Khimki near Moscow - Babakina Street - in February 2010.jpg

Flagg

Våpen

LandRussland Russland
RegionMoskva oblast
StatusBy
Grunnlagt1851
TidssoneMSK
Postnummer141400–141446
Retningsnummer495
Areal109,79 km²
Befolkning254 171[1] (2019)
Bef.tetthet2 315,07 innb./km²
Høyde o.h.180 meter
Nettsideadmhimki.ru
Map
Khimki
55°53′21″N 37°26′42″Ø

Khimki (russisk: Химки) er en by i Moskva oblast i Russland. Den ligger ca. 20 km nordvest for Moskva sentrum, ved siden av Moskvakanalen.

Byen Khimki ble offisielt grunnlagt i 1939. Den ble etablert rundt en jernbanestasjon med samme navn som hadde eksistert siden 1850 på toglinjen mellom St. Petersburg og Moskva. Khimki ligger nå direkte ved grensen til byen Moskva.

Etter andre verdenskrig ble Khimki vertsby for flere sovjetiske utviklingssentra innen romfart og forsvar, som var de primære arbeidsgivere for størsteparten av byens befolkning. Av denne grunn var Khimki utilgjengelig for alle utlendinger som besøkte Sovjetunionen, til tross for byens beliggenhet ved hovedveien mellom Moskva og hovedstadsområdets viktigste internasjonale lufthavn, Sjeremetjevo. Noen av romfartsbaserte utviklingssentra i Khimki bidrar for tiden til et program for Den internasjonale romstasjonen ISS.

I de siste år har befolkningen i Khimki fortsatt å vokse raskt, på grunn av massiv boligbygging drevet av byens nærhet til kjempebyen Moskva, som er tett befolket og trenger nye områder å ekspandere på.

Byen nyter godt av mye handelsvirksomhet på grunn av dens beliggenhet mellom Moskva og storflyplassen Sjeremetjevo. I Khimki ligger et av de to største kjøpesentrene i Russland, med den franske handelskjeden Auchan og den svenske møbelkjeden IKEA.

Vennskapsbyer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]