Kesha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kesha
kesha
Kesha Planes Fire & Rescue premiere July 2014 (cropped).jpg
FødtKesha Rose Sebert
1. mars 1987[1][2] (32 år)
Los Angeles[3]
Mor Pebe Sebert
Beskjeftigelse sanger, låtskriver, rapper
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Genesis Award
Musikalsk karriere
Kallenavnkesha
Sjangerpop, dansepop, electropop
Instrumentvokal, piano, gitar
Stemmetypemezzosopran
Aktive år2005
PlateselskapRCA Records
Nettstedhttp://www.keshasparty.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Notable instrument(er)
piano, gitar
Signatur
Keshas signatur

Kesha Rose Sebert (født 1. mars 1987)[4], bedre kjent som Kesha (tidligere stilisert som Ke$ha), er en amerikansk sanger, rapper og låtskriver. I 2005, i en alder av 18, ble Kesha signert til produsent Dr. Luke sitt plateselskap, Kemosabe Entertainment. Hennes gjennombrudd kom tidlig i 2009 etter å dukke opp på refrenget til rapperen Flo Ridas nummer én singel, «Right Round». 

Hennes debutalbum, Animal, og hennes første utvidet play, Cannibal, ble utgitt i 2010. Keshas musikk og ”image” førte henne til umiddelbar kommersiell suksess, med Animal som debuterte som nummer én i USA på billboard top 200 albumer. Hun har også oppnådd tre nummer én-singler, «Tik Tok» og «We R Who We R», «Timber» og en rekke topp ti hits fra albumet Animal og Cannibal. Samtidig fortsatte hun å skrive sanger for andre artister, blant annet «Till the World Ends» for Britney Spears som ble en nummer én hit. Warrior, hennes andre studioalbum, ble utgitt i desember 2012, som ga Kesha hennes åttende topp ti hit med «Die Young». «Tik Tok» er blant de mest solgte digitale singler i historien og har solgt over 15 millioner enheter internasjonalt.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Kesha er født og oppvokst i Nashville, Tennessee. Hun har hele livet drevet med musikk. Da hun var 13 år deltok hun og to av vennene hennes på en talentkonkurranse der de framførte «Karma Police».

I 2001 var hun med på en band camp i Tennessee ved Franklin high school. Da Sebert var 17 år sluttet hun på skolen og flyttet til Los Angeles for å satse på musikk.[5]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Turne[rediger | rediger kilde]

  • Get sleazy tour (2011)
  • Warrior tour (2013)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]