Kesha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kesha
kesha
Kesha Planes Fire & Rescue premiere July 2014 (cropped).jpg
FødtKesha Rose Sebert
1. mars 1987 (34 år)
Los Angeles[1]Rediger på Wikidata
Mor Pebe SebertRediger på Wikidata
Beskjeftigelse sanger, låtskriver, rapper
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Genesis AwardRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Kallenavnkesha
SjangerPop, dansepop, electropop
InstrumentVokal, piano, gitar
Stemmetypemezzosopran
Aktive år2005
PlateselskapRCA Records
Nettstedhttp://www.keshasparty.com
IMDbIMDb
Notable instrument(er)
piano, gitar
Signatur
Keshas signatur

Kesha Rose Sebert (født 1. mars 1987)[2], bedre kjent som Kesha (tidligere stilisert som Ke$ha), er en amerikansk sanger, rapper og låtskriver. I 2005, i en alder av 18, ble Kesha signert til produsent Dr. Luke sitt plateselskap, Kemosabe Entertainment. Hennes gjennombrudd kom tidlig i 2009 etter å dukke opp på refrenget til rapperen Flo Ridas nummer én singel, «Right Round». 

Hennes debutalbum, Animal, og hennes første utvidet play, Cannibal, ble utgitt i 2010. Keshas musikk og ”image” førte henne til umiddelbar kommersiell suksess, med Animal som debuterte som nummer én i USA på billboard top 200 albumer. Hun har også oppnådd tre nummer én-singler, «Tik Tok» og «We R Who We R», «Timber» og en rekke topp ti hits fra albumet Animal og Cannibal. Samtidig fortsatte hun å skrive sanger for andre artister, blant annet «Till the World Ends» for Britney Spears som ble en nummer én hit. Warrior, hennes andre studioalbum, ble utgitt i desember 2012, som ga Kesha hennes åttende topp ti hit med «Die Young». «Tik Tok» er blant de mest solgte digitale singler i historien og har solgt over 15 millioner enheter internasjonalt.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Kesha er født og oppvokst i Nashville, Tennessee. Hun har hele livet drevet med musikk. Da hun var 13 år deltok hun og to av vennene hennes på en talentkonkurranse der de framførte «Karma Police».

I 2001 var hun med på en band camp i Tennessee ved Franklin high school. Da Sebert var 17 år sluttet hun på skolen og flyttet til Los Angeles for å satse på musikk.[3]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Turne[rediger | rediger kilde]

  • Get sleazy tour (2011)
  • Warrior tour (2013)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]