Kanebogen skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Den eldste fløyen av skolen, oppført i 1963.

Kanebogen skole er en barneskole i bydelen Kanebogen i Harstad, med over 300 elever fra 1. til 7. klassetrinn og omkring 50 ansatte per 2012. Rektor er Odd Mikaelsen. Inntil skolegården, på nordsiden, ligger Kanebogen Stadion, som ble åpnet i 1979.

I skolebygningens nordlige del finner man også Edderkoppen Ungdomssenter, som i tillegg brukes som skolefritidsordning, og lokalene til det som tidligere var Kanebogen svømmehall.

Den nåværende skolebygningen ble oppført i 1963, og et tilbygg ble oppført i 1975. Den første skolen i Kanebogen ble oppført i 1893.

Skyteepisode[rediger | rediger kilde]

28. april 2009 tok en 9 år gammel gutt med seg en enløps, kaliber 12 jakthagle til skolen. Gutten skjøt to skudd med hagla før en lærer ved skolen rakk å ta våpenet fra gutten. Læreren ba først gutten om å legge ned våpenet, men da det ikke hjalp tok læreren tak i våpenet og rettet munningen opp. Det var da det andre skuddet ble avfyrt. Ingen ble skadd i hendelsen. Politiet ble kontaktet av en medelev klokken 08.34, og rykket straks ut til skolen. Kommunens psykososiale apparat tok seg av elever og lærere ved skolen, men etter et informasjonsmøte for elevene, lærerne og de foresatte fortsatte undervisningen resten av skoledagen, men elevene som ønsket det kunne dra hjem. Gutten ble tatt hånd om av barnevernet etter skyteepisoden. Våpenet tilhørte guttens far.[1][2][3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


TromsstubbDenne Tromsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.