Kalvøya (Lillesand)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalvøya (Lillesand)
Administrasjon
LandNorge
Posisjon

Kalvøya
58°10′21″N 8°17′33″Ø

Kalvøya er ei øy i Lillesand kommune i Agder. Navnets opprinnelse er ukjent, men det kommer trolig av virksomheten med sommerbeite for kuer (kalver) og sauer før i tiden. Dette kan man legge merke til den dag i dag, ved å se på de utallige steingjerdene som er på øya.

Kalvøya blir ofte bare omtalt som Kalvø.

Det høyeste punktet er Kalvøykniben, på 44 meter.[1] Dette er et yndet turmål, på grunn av den fantastiske utsikten i alle retninger.

Kalvøya har ikke bruforbindelse og hyttebebyggelsen er den eneste, ingen fastboende. På øya ligger det en gammel uthavn, et av minnene om seilskutetida på Skagerrakkysten.

Øya er i stor grad preget av sommerturisme, da spesielt av trafikken fra båter, som ankrer opp ved de utallige skjær og holmer Kalvøya har. Det finnes cirka 20 hytter på øya, i tillegg til et godt utbygd stinett, slik at det å gå en tur er en fornøyelse. Det er strengt forbudt å hugge trær og brenne bål på øya.

Nilen, et sund mellom Kalvøya og Furøya, er av mange sett på som et av de mest idylliske stedene på Sørlandet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kalvøya på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Agder våpen.svgDenne Agderrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.