Hopp til innhold

Kakekrigen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kakekrigen
Sverre Sætre, Maj Britt Aagaard og Fridtjof Nilsen under innspilling sesong 7.
Generell informasjon
SjangerTalentkonkurranse, matprogram
Prod.landNorge
Sendeår2013
Sesonger7
Lengde45 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
ProgramlederFridtjof Nilsen
DommerpanelMonica Csango (s. 1-5)
Lars Lian (s. 1-5)
Monica Csango (s. 6)
Sverre Sætre (s. 6)
Maj-Britt Aagaard (s. 7)
Sverre Sætre (s. 7)
Bak kamera
ProdusentWarner Bros. International Television Production
Sending
Periode7. okt. 201331. mai 2018
TV-kanalFEM
Eksterne lenker
IMDb

Kakekrigen er et norsk talentprogram innen matlaging som gikk på FEM fra 2013 til 2018.[1] Serien gikk fire ganger i uka, fra mandag til torsdag. Hver uke ble fem nye deltakere samlet for å konkurrere om å bake de beste kakene. De beste kakebakerne fikk utlevert gule lederforklær, mens de uheldige måtte forlate konkurransen. Til slutt vant en deltaker ukas kakedyst og gikk dermed videre en semifinale. Den ble arranger i slutten av hver sesong. Programmet ble produsert av TV-produksjonsselskapet Warner Bros. Norge.

I seriens to semifinaler møtes alle de tidligere ukes-vinnerne, hvor de fire beste tilslutt kvalifiserer til finalen. Sesongens aller beste kakebaker, utnevnes etter 4 intense finaledager, og vinner en premie samt heder og ære.

Programmet ble ledet av Fridtjof Nilsen. Dommerpanelet bestod i sesong 1-5 var konditor Lars Lian og matjournalist Monica Csango. I sesong 6 overtok den prisbelønte konditor Sverre Sætre for Lian. I sesong 7 overtok matskribent og kokebokforfatter Maj-Britt Aagaard over for Monica Csango.

Sesonger[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (2013)[rediger | rediger kilde]

I første uke skulle en gruppe på fire kjendiser, Ben Adams, Shabana Rehman Gaarder, Fam Irvoll og Christian Ingebrigtsen prøve ut kjøkkenet og konkurrere om hvem som baker de beste kakene. I uke to startet den virkelig konkurransen opp; da 20 kakeglade nordmenn konkurrerte i løpet av fem uker for å bli den verdige vinneren.

Sesongen har totalt 24 episoder der alle ble vist på tv i løpet av høsten 2013. Seieren gikk til Ed Fajardo.

Sesong 2 (2014)[rediger | rediger kilde]

I andre sesong var det fire nye kjendiser som skulle delta den første uker. Disse var Kari Jaquesson, Finn Christian Jagge, Johanna Grønneberg Mesa og Pia Haraldsen. Når uke to ble sparket i gang var det atter en gang 20 deltagere som var klare for å konkurrere om seieren i løpet av fem uker.

Sesongen har totalt 24 episoder og hadde premiere på fem vinteren 2014. Tonje Ofstad-Pettersen stakk av med seieren og vant en kulinarisk reise for to til Paris.

Sesong 3 (2015)[rediger | rediger kilde]

I denne sesongen deltok 25 deltagere som konkurrerte over en periode på 6 uker for å vinne den store premien. Seieren gikk til Franciska Munk-Johansen som vant en tur til Paris.

Sesong 4 (2015)[rediger | rediger kilde]

I løpet av 24 episoder kjempet 25 om å gå av med den store seieren. Denne sesongens vinner ble Elisabeth Holm.

Sesong 5 (2016)[rediger | rediger kilde]

Sesong 5 startet opp i januar 2015 og i løpet av 11 uker ble det bakt over 300 kaker. Det var 40 deltagere totalt, der de først måtte kjempe om en plass i semifinalen, før de kunne begynne kampen mot finaleuken. Det var Trond Vardehaug som gikk av med seieren og som dermed vant en kulinarisk reise til storbyen New York.

Sesong 6 (2017)[rediger | rediger kilde]

I den 6. sesongen av Kakekrigen tok Sverre Sætre over som dommer for Lars Lian, og han og Monica Csango smakte seg gjennom over 300 kaker i løpet av 11 uker. Det var 40 deltakere. Serieren gikk til Silja Kristianne Uteng. Hun vant en tur til New York.

Sesong 7 (2018)[rediger | rediger kilde]

I den 7. og siste sesongen overtok matskribent og kokebokforfatter Maj-Britt Aagaard over for Monica Csango. Hun var dommer sammen med Sverre Sætre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dplay». www.dplay.no. Arkivert fra originalen 24. oktober 2020. Besøkt 30. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata