Ben Adams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ben Adams
Benjamin Stevens Adams
Ben Adams 2010.jpg
Melodi Grand Prix 2010 (Oslo, Norge)
Født22. nov. 1981Rediger på Wikidata (39 år)
AscotRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriverRediger på Wikidata
Utdannet ved Bedales SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
IMDbIMDb
Ensemble(r)
A1

Benjamin Stevens Adams (født Benjamin Anthony Edward Stephens 22. november 1981 i Bracknell, Berkshire), bedre kjent som Ben Adams, er en britisk musiker.

Han er kjent fra det britisk/norske boybandet A1 sammen med Christian Ingebrigtsen, Paul Marazzi og Mark Read.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Adams ble født i Bracknell i Storbritannia, som sønn av Anita (født Olpherts-Forrester) og Anthony W. Stephens. Foreldrene hans ble senere skilt. Da han var 8 år, i januar 1990, giftet moren hans seg med forretningsmannen Jeremy Adams, og han tok deretter navnet Benjamin Stephens Adams.

Ben vokste opp i Middlesex. Han hørte på artister som Madness, James Taylor, Michael Jackson og Tracy Chapman, men fant etterhvert ut at å synge solo på skoleforestillinger og spille piano, obo og fiolin i musikkundervisningen, og deretter kombinere alt dette med en ny lidenskap for musikere som Prince, Queen og Stevie Wonder, kunne han slippe inn i en verden av musikk.

Karriere[rediger | rediger kilde]

A1 1998-2002[rediger | rediger kilde]

I 1997 ble Ben med i et band som heter A1 og mellom 1999 og 2002 ga de ut tre album, en rekke nummer én og Top 10 hits over hele verden, – alle unntatt to av dem ble skrevet eller med-skrevet av Ben.

"Caught In The Middle" ble en av A1 mest solgte singler, en belønning, for Ben, som påviste allsidig låtskriving hadde en plass på listene.

Etter A1[rediger | rediger kilde]

Da A1 kom til en slutt, ble Ben bombardert med mange forutsigbare tilbud om arbeid. På tross av å ha forlatt A1, hans plateselskap Sony, sitt forlag og hans ledelse, snudde Ben dem alle ned flat. "Jeg var ute på det store bildet," minnes han, "og jeg ville ikke la noe på veien ødelegge det. Ben spilte inn et album, "It's Brutal Out There". "Sangene på albumet handler om livet mitt, og de tingene jeg har opplevd. Selv om jeg bare er 25, har jeg allerede vært gjennom mye. Skrive sanger for meg er som å skrive en dagbok, bortsett fra at den kan leses av alle".

I tillegg til å skrive for seg selv, satte Ben opp Parkbench Studios og vendte sin oppmerksomhet til å skrive og produsere for og med andre artister både i Storbritannia og USA.

A1 2009-d.d.[rediger | rediger kilde]

A1 ble gjenforent i august 2009 og er for tiden signert til Universal Music Norge på en verdensomspennende avtale. Deres siste album, "Rediscovered", kom ut i 2012.

Big Brother[rediger | rediger kilde]

I 2009 kom han på 5.-plass i den britiske versjonen av Big Brother.

Melodi Grand Prix 2010[rediger | rediger kilde]

6. februar 2010 stod Ben og resten av gutta i A1 på scenen i Oslo Spektrum under finalen av Melodi Grand Prix 2010 med låten "Don’t Wanna Lose You Again". De endte opp som nr. 2 i den finalen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

A1
EP
Soloalbum
Medvirkning

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]