KF Trepça

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
KF Trepça
Klubi Futbollistik Trepça Mitrovicë
Stiftet 1932
Kallenavn Xehetarët
Hjemmebane Stadion Trepča
Kapasitet 29 000
Liga Raiffeisen Superliga
Administrasjon
Styreleder Naim Aliu
Hovedtrener Rafet Kadriu
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

KF Trepça er en fotballklubb fra byen Mitrovica og tilhører den øverste divisjonen i Kosovo. Klubben ble stiftet i 1932 og klubbens hjemmebane Trepca, er den største i Kosovo[trenger referanse]. KF Trepça er en av to større klubben fra Mitrovica, den andre er KF Trepça'89.

Klubben Trepça spilte mot Real Zaragoza i 1977 i vennskapsturneringen Trofeo Ciudad de Zaragoza «Carlos Lapetra». Kampen endte 1-3 til Zaragoza. Trepça er også den første kosovoalbanske klubben som spilte i den tidligere Eliteserien i Jugoslavia, men endte med å rykke ned (1977/78).

Fotballklubben Trepça ble seriemester for første gang i 1948, og forrige gang i 1992. Fra 1994 spilte Trepca i den nest øverste divisjonen, fram til sesongen 2005/2006, da det endte med opprykk. I løpet av de 13 sesongene i lavere divisjoner har Trepça mange ganger vært ganske nære på å rykke ned til 3. divisjon, men har likevel klart seg. Cupen vant de i 1992.

Mange kjente spillere har tidligere spilt for KF Trepça, blant annet Rafet Prekazi, Xhevat Prekazi, Erdogan Celina, Besim Maxhuni, Raif Haxha og Sabit Osmani.