KANDU

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom (KANDU)
Org.nummer988 148 245
Stiftet1996
Nettstedhttp://www.kandu.no

KANDU (Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom) er ideell organisasjon som blant annet arrangerer datatreffet The Gathering. Organisasjonen ble stiftet i 1996, og har opplevd en gjenoppvåkning i 2004 og 2005 etter å ha vært hovedsakelig i dvale siden slutten av 90-tallet. Organisasjonen består per dags dato av mellom 5 000 og 7 000 medlemmer i Norge og er tilsluttet Hyperion og Frivillighet Norge.

Historie[rediger | rediger kilde]

KANDU ble stiftet i 1996, og fra den tiden har alle deltakere på datatreffet The Gathering vært regne som medlem av organisasjonen. En årlig kontingent blir trukket fra deltakeravgiften. Organisasjonen var i hovedtrekk i dvale fra siden slutten av 90-tallet til 2004. I oktober 2004 ble det foretatt en generalforsamling hvor det ble valgt et nytt styre og vedtatt at forholdet mellom TG og KANDU skulle formaliseres.

I desember 2004 ble det hold en ekstraordinær generalforsamling i KANDU for innmelding i Hyperion.

I januar 2005 ble det avholdt en ekstraordinær generalforsamling hvor det ble arbeidet frem en rekke dokumenter, deriblant nye vedtekter og et langtidsprogram. Begge disse definerte klart rollene i organisasjonen, og endret maktflyten. Blant annet ble det innført en kontrollkomité, men uten medlemmer frem til ordinær generalforsamling i oktober 2005.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Hovedaktivitetene til organisasjonen har vært arrangeringen av datatreffet TG hvert år, men det har også vokst opp en interesse for medlemsaktiviteter. På bakgrunn av dette har organisasjonen vedtatt at dette skal jobbes med i 2006, og allerede har filmkvelder blitt startet i KANDU-lokalet (Oslo). Målet er å utvide aktivitetene til å omfatte andre aktiviteter som kurs.

Lokallag[rediger | rediger kilde]

Frem til 2004 har KANDU jobbet med å tilknytte seg lokallag. Et originalt mål var å tilknytte seg ulike datatreff over hele landet for å arbeide sammen. Dagens organisasjonsstruktur er derimot endret, og lokallag nevnes ikke lenger i vedtektene. De to gjenlevende lokallagene (KANDU Buskerud, nå Dataforeningen i Ringerike) og KANDU Årdal blir ikke regnet som medlemmer i KANDU sentralt da disse har vært inaktive over lenger tid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]