Jurassic Park III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jurassic Park III
orig. Jurassic Park III
Generell informasjon
SjangerAction/eventyr
Utgivelsesår3. august 2001
Prod.landUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJoe Johnston
ProdusentKathleen Kennedy,
Larry J. Franco
ManusforfatterMichael Crichton,
Peter Buchman,
Alexander Payne,
Jim Taylor
MusikkDon Davis
Foran kamera
MedvirkendeSam Neill,
William H. Macy mfl.
Annen informasjon
FilmformatFarger (1,85:1)
Prod.selskapUniversal Pictures,
Amblin Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jurassic Park III er den siste filmen i originaltrilogien som starter med Jurassic Park. Den introduserer en ny kjempedinosaur, den glupske Spinosaurus.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tolv år gamle Eric Kirby og hans voksne venn Ben Hildebrand seiler over havet i nærheten av Isla Sorna. Men båtens mannskap forsvinner, og båten krasjer. Ben og Eric driver mot en øy. Åtte uker senere har paleontolog Dr. Alan Grant gjort en ny oppdagelse om intelligens til en Velociraptor, men sliter med å sikre finansiering til hans videre forskning. Grant diskuterer sin oppdagelse av et strupehode på døde rovfugl sammen med sin mangeårige kollega, Ellie. Dette, og hans erfaring fra Jurassic Park, får ham til å tro at de opprinnelige Velociraptors var sosialt sofistikerte.

Grant antar at hvis disse rovdyrene ikke hadde blitt utryddet og fortsatte å utvikle seg, ville deres etterkommere - i stedet for mennesker - blitt jordklodens dominerende rase. Hans assistent Billy Brennan bruker en 3D-skriver for å produsere en replika av Velociraptor sitt strupehode. Paul Kirby og Amanda Kirby, et tilsynelatende velstående par, tilbyr finansiering til Dr. Grants forskning hvis han går med på å gi dem en omvisning på Isla Sorna. Grant sier seg motvillig enig og flyr dit sammen med Paul, Amanda, Billy og Kirbys leiesoldat Udesky, Cooper og deres pilot Nash. Under flyturen får Grant vite at Kirbys plan egentlig var å lande på selve øya. Han protesterer, men Cooper slår ham bevisstløs.

Grant våkner igjen etter at flyet har landet ved øya. En Spinosaurus nærmer seg gruppen, som går om bord på flyet for å unnslippe, og etterlater Cooper i det han forsøker å komme frem til flyet. Cooper blir spist opp, og kort tid senere krasjer flyet i en skog. Spinosaurus ødelegger flyet og sluker Nash, som hadde Pauls satellitt-telefon. Gruppen møter også en Tyrannosaurus rex. Spinosaurus kommer tilbake, og gruppen stikker av - samtidig som dinosaurene slåss mot hverandre. Grant får vite at Kirby-ekteparet faktisk er et skilt par fra middelklassen som leter etter sønnen Eric, og Amandas kjæreste Ben, som tidligere forsvant i nærheten av øya. Offentlige etater nektet å hjelpe Kirby-familien, så de tok kontakt med Grant som var ekspert og har tidligere erfaring fra Jurassic Park. Til deres forferdelse avslører Grant at han bare har vært på Isla Nublar, ikke Isla Sorna, og som sådan er like tapt som de er.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Sam Neill.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]