Josep Samitier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Josep Samitier
Josep Samitier.jpg
FødtJosep Samitier Vilalta
2. feb. 1902[1][2]Rediger på Wikidata
BarcelonaRediger på Wikidata
Død4. mai 1972Rediger på Wikidata (70 år)
BarcelonaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SpaniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Olympisk sølvmedaljeRediger på Wikidata

Josep Samitier Vilalta kjent som José Samitier (født 2. februar 1902 i Barcelona, død 5. mai 1972 i Barcelona) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Samitier var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

Samitier spilte 21 landskamper for Spania og scoret to mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gran Enciclopèdia Catalana, oppført som Josep Samitier i Vilalta, Gran Enciclopèdia Catalana-ID 0058435[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ transfermarkt.com, oppført som Josep Samitier †, Transfermarkt spiller-ID 172232, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]