Josef Masopust

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current event marker.svgNylig avdød: Denne artikkelen handler om en person som nylig er avgått ved døden. Biografier om nylig avdøde blir ofte utvidet som følge av ny informasjon i nekrologer, og det kan hende at teksten ikke er fullt ut oppdatert ennå. Vær oppmerksom på at artikkelen kan bli endret, og vis ellers vanlig kritisk sans til det du leser i Wikipedia.
Josef Masopust (2011)

Josef Masopust (født 9. februar 1931 i Most i daværende Tsjekkoslovakia, død 29. juni 2015) var en tsjekkoslovakisk fotballspiller og trener. Han er mest kjent for sin tid som spiller for Dukla Praha og på landslaget til Tsjekkoslovakia. Han spilte 63 landskamper og scoret ti mål.

Masopust var en av verdens 125 beste nålevende spillere valgt av Pelé. I 1962 ble han kåret til Årets spiller i Europa.

Han startet i den lokale klubben FK SIAD Most, og han gikk som 19-åring til FK Teplice i den tsjekkoslovakiske toppdivisjonen. I 1952 ble han oppdaget av Dukla Praha hvor han var med på å vinne åtte seriemesterskap. Masopust ledet Tsjekkoslovakia fram til finalen i VM i fotball 1962 mot Brasil hvor de tapte, men Masopust ga Tsjekkoslovakia en 1–0-ledelse.

Etter spillerkarrieren var han trener i blant annet Belgia og Indonesia samt for Zbrojovka Brno i Tsjekkoslovakia og det tsjekkoslovakiske landslaget.

Josef Masopust (1962)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]