José Gabriel Funes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
José Gabriel Funes
JoseFunes.jpg
Født31. januar 1963 (56 år)
Córdoba
Utdannet ved Universidad Nacional de Córdoba, Universitetet i Padova, University of the Salvador, Gregoriana
Beskjeftigelse Astronom, katolsk prest
Nasjonalitet Argentina
Medlem av Det pavelige vitenskapsakademi

José Gabriel Funes, S.J. (født 31. januar 1963 i Córdoba i Argentina), er en katolsk prest tilhørende jesuittordenen. Han er astronom og har siden 2006 vært direktør for Vatikanets astronomiske observatorium.

Han er utdannet i astronomi ved Universidad Nacional de Córdoba i Argentina og (doktorgrad:) ved Universitetet i Padova i Italia. Han har også høyere filosofisk utdannelse fra Universidad del Salvador i Argentina og i teologi fra Det pavelige universitet Gregoriana. Han ble presteviet i 1995.

Han ble forsker ved Vatikanets astronomiske observatorium i 2000, og overtok som dets direktør den 19. august 2006, etter pater George Coyne.

I et intervju i mai 2008[1] uttrykte han at slo han en mulig eksistens av intelligent liv utenfor jorden det ikke ville stride mot kirkens læref[2][3], og at det å utelukke muligheten for slikt liv ville være som å prøve å begrense Guds skaperfrihet.[4] Han spekulerte også om at slike livsformer kanskje kunne være fri fra arvesynden « … [remaining] in full friendship with their creator.»[5] Funes' uttalelser har endel til felles med hva Vatikanets Corrado Balducci tidligere har gitt uttrykk for.

Referanser[rediger | rediger kilde]