José Dias Correia de Carvalho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
José Dias Correia de Carvalho
Født19. des. 1830Rediger på Wikidata
Peso da Régua
Død2. juli 1911Rediger på Wikidata (80 år)
Viseu
BeskjeftigelseKatolsk prest (1854–), katolsk biskop (1871–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Roman Catholic Bishop of Santiago de Cabo Verde (1871–)
  • Roman Catholic Bishop of Viseu (1883–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetPortugal
Kongedømmet Portugal

Praia-Igreja Nossa Senhora da Graça i Praia på Kapp Verde
Katedralen i Viseu

José Dias Correia de Carvalho (født 19. desember 1830 i Canelas i Peso da Régua i Portugal, død 2. juli 1911 i Viseu) var en portugisisk katolsk biskop på Kapp Verde som da var del av Portugal, og i Viseu i det peninsulære Portugal.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

José Dias Correia de Carvalho fikk sin presteutdannelse på presteseminaret i Gralhas. Den gang tilhørte Gralhas bispedømmet Porto, men senere kom det under bispedømmet Vila Real og seminaret eksisterer ikke lenger. Han avsluttet studiene ved universitetet i Coimbra.

Prest[rediger | rediger kilde]

Han presteviet den 10. juni 1854.

Fra februar 1865 til juni 1871 var han pro-kapitular for bispedømmet Beja, på grunn av vakansen hadde han ledelsen av det bispedømmet. Vakansen skyldtes at dets biskop António da Trindade de Vasconcelos Pereira de Melo i 1863 var blitt forflyttet til bispedømmet Lamego, det trakk ut fordi Den hellige stol unnlot å approbere den antatte etterfølgeren João de Aguiar.

Biskop av Santiago de Cabo Verde[rediger | rediger kilde]

José Dias Correia de Carvalho ble utnevnt til biskop av Santiago de Cabo Verde (Kapp Verde) den 26. juni 1871. Han ble bispeviet den 3. september samme år av José Luís Alves Feijó, biskop av Bragança; medkonsekrerende var Patrício Xavier de Moura, biskop av Funchal, og José Lino de Oliveira, biskop av Angola og Kongo (det senere erkebispedømmet Luanda). Han tiltrådte bispedømmet. som var utenfor Afrikas kyst, først den 5. januar 1872.[trenger referanse]

Han var den 25. biskop i dette bispedømmet opprettet i 1533 og ble den første biskopen som besøkte Kapp Verde-øygruppens samtlige kirker.

Biskop av Viseu[rediger | rediger kilde]

Den 9. august 1883 ble han utnevnt til biskop av Viseu.

Han var også hovedkonsekrator for personlige sekretær Manuel Vieira de Matos (i 1899) og medkonsekrator for patriarken av India António Sebastião Valente (i 1881) og António Tomás da Silva Leitão e Castro (i 1883), fremtidig biskop av bispedømmet Lamego.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ catholic-hierarchy.org dcdc lest 3. oktober 2023