Jonna Støme

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jonna Støme
Jonna Støme.jpg
FødtJon Henrik Støme
11. okt. 1978Rediger på Wikidata (43 år)
Beskjeftigelse Komiker, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Stå opp-prisen (2008)Rediger på Wikidata

Jon Henrik «Jonna» Støme (født 11. oktober 1978 i USA[1], oppvokst på Røa i Oslo) er en norsk komiker og programleder. Han har også lang fartstid som produsent og tekstforfatter. Jonna Stømes mor er amerikansk, og faren kommer fra Sørumsand.[1]

Støme gjorde sin første scenedebut i 2000 og har siden den gang gjort suksess som komiker landet rundt.

Han har turnert med bl.a. Thomas Giertsen, Harald Eia, Linn Skåber, Atle Antonsen og Espen Eckbo. I 2010 ble Jonna nominert til Komiprisen for forestillingen «Fargerikt Faenskap» i kategorien Beste Stand-Up artist. Han var også en del av publikumssuksessen «HumorGalla», med Thomas Giertsen og Espen Eckbo på Latters hovedscene i 2011.

Han har vært med i diverse barne- og ungdomsprogrammer som «Guru» , Liga og Barne-TVNRK1, «Rikets Røst» med Otto JespersenTV2 og «Judas» på TVNorge. I 2009 var Jonna med i fredagsprogrammet «Showbiz» med Klaus SonstadNRK1. Han har også gitt ut en vitsebok for barn, kalt Jonnas vitsebok (ISBN 978-82-529-2826-6). I 2004 ga han stemme til hovedfiguren, Oscar, i den norsk-dubbede versjonen av den animerte filmen Stor ståhai. Jonna var vert for spillprisutdelingen Gullstikka 2006.

Støme er født av en amerikansk mor fra staten Georgia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Frokost TV 19. oktober 2011
David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)