Jonah Hex (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jonah Hex
Generell informasjon
SjangerWesternfilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA USA
Lengde81 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiJimmy Hayward
ProdusentAkiva Goldsman
Andrew Lazar
ManusforfatterNeveldine/Taylor
MusikkMarco Beltrami
Mastodon
SjeffotografMitchell Amundsen
KlippDaniel P. Hanley
Kent Beyda
Fernando Villena
Andrew S. Eisen
Foran kamera
MedvirkendeJosh Brolin
John Malkovich
Megan Fox
Michael Fassbender
Will Arnett
Michael Shannon
Prod.selskapLegendary Pictures
DC Comics
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jonah Hex er en amerikansk westerfilm fra 2010, regissert av Jimmy Hayward. Filmen er basert på tegneseriefiguren med samme navn, og har Josh Brolin i tittelrollen. Andre roller fylles av John Malkovich, Megan Fox og Michael Fassbender.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jonah Hex var soldat for Sørstatene under den amerikanske borgerkrigen. Han nekter å følge ordre fra sin kommanderende offiser, Quentin Turnbull, om å tenne på et sykehus. Han ender med å skyte sin beste venn, Jeb Turnbull, som er Quentins sønn. Etter borgerkrigen blir Hex oppsøkt og overmannet av Turnbull og hans menn, og han blir tvunget til å se huset sitt brenne ned, med hans kone og sønn inne i huset. Turnbull brennmerker ham så i ansiktet med bokstavene QT, og etterlater ham fastbundet for å dø. Men Hex blir funnet i tide av en stamme med crow-indianere. De redder ham, men Hex har vært så nærme døden at han nå kan kommunisere med de døde. Hex bruker en øks som han gjør rødglødende, og svir bort brennmerket han har i ansiktet. Men hele hans høyre side av ansiktet blir misformet. Han setter etter Turnbull for å ta hevn, men Turnbull dør angivelig i en hotellbrann før Hex finner ham. Etter dette begynner Hex som dusørjeger.

10 år senere dukker plutselig Turnbull opp i live. Han stjeler deler for å bygge et nytt supervåpen som han skal bruke på nasjonaldagen 4. juli for å skape en ny konføderasjonsstat i USA.

Roller[rediger | rediger kilde]

Forskjell mellom tegneserie og film[rediger | rediger kilde]

I tegneserien, blir Hex' ansikt deformert etter at han fikk en glødende tomahawk presset mot det, som straff for at han jukset i en tvekamp der han kjempet mot sønnen til høvdingen i apasje-stammen han vokste opp i. I filmen gjør han det selv, for å fjerne QT-brennmerket Quentin Turnbull sved inn.

I filmen kan Hex snakke med de døde, mens han ikke har noen magiske egenskaper i tegneserien.

Quentin Turnbull er general i filmen, mens han er en mektig godseier i tegneserien. Hex drepte sønnen hans i begge tilfellene.

Tallulah Black blir i filmen fremstilt som en prostituert som har følelser for Hex. I tegneserien er hun en kvinne som blir voldtatt og vansiret av mennene som dreper familien hennes. Hex redder henne fra å dø, og hjelper henne å jakte ned mennene. Hun blir senere dusørjeger, og Hex' elskerinne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]