Jon Gelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jon Gelius
Født 26. mai 1964 (53 år)
Norge Stavanger
Yrke Korrespondent
Nasjonalitet Norge

Jon Gelius (født 26. mai 1964 i Stavanger, oppvokst i Arendal) er korrespondent for NRK i Washington, DC siden juni 2010. Før det var han nyhetsredaktør, journalist og programleder i NRK. I perioden 2008-2010 var Gelius ansvarlig redaktør for NRKs nyhetssendinger i radio og TV, og internett, etter en kort periode som redaktør for TV-nyhetene med ansvar for Dagsrevyen, Kveldsnytt og nyhetssendingene på NRK2. Jon Gelius har også vært programleder (nyhetsanker) i Dagsrevyen.

Gelius startet sin journalistiske karriere i Agderposten i hjembyen Arendal. Førstegangstjenesten tilbrakte han som journalist i Forsvarets Forum. Han ble utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo i 1988 og kom først til NRK Sørlandet i sin praksisperiode på journalisthøgskolen. Han har siden jobbet både som reporter, vaktsjef og programleder i Dagsnytt, Dagsnytt Atten, Sommeråpent, Folkemøter under Stortingsvalget 2001 og Dagsrevyen. Han var også NRKs reporter under bryllupene til både kronprins Haakon og Märtha Louise (2001 og 2002). På slutten av 1990-tallet jobbet han en kort periode som senior kommunikasjonsrådgiver og partner i Dinamo PR.

Han er bror til presten Einar Gelius.


Forgjenger:
 Tove Bjørgaas 
NRKs korrespondent i Washington
Etterfølger:
 Gro Holm 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)