Forsvarets forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Forsvarets Forum)
Hopp til navigering Hopp til søk
Forsvarets forum
Forsvarets forum logo.svg
LandNorge
TypeMagasin
UtgiverForsvarsstaben
Redaktør(er)Erling Eikli
Ansvarlig redaktørStian Eisenträger
Opplag80 000[trenger referanse]
Lesertall130 000[trenger referanse]
HovedkvarterOslo
ISSN0809-845X
Nettstedhttp://www.fofo.no/

Forsvarets forum (tidligere Mannskapsavisa og Forsvarsforum) er et magasin og nettside som skriver om det norske forsvaret, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk. Magasinet produseres etter journalistiske prinsipper, og er underlagt Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (medieansvarsloven). Forsvarets forum er utgitt av Forsvarets fellestjenester på oppdrag fra forsvarssjefen.[1]

Magasinet kommer ut seks ganger i året. På det meste kom det ut 22 ganger i året. I tillegg fikk magasinet nye nettsider i 2017, som en del av en større satsning på nettjournalistikk. I 2018 vant bladet fagpresseprisen «Årets fagblad»[2]. Opplaget er i 2018 på omkring 65 000 eksemplarer, men ifølge en undersøkelse Ipsos har foretatt, leses bladet av omlag 130 000.[trenger referanse] Forsvarets forum gir også ut podkasten «Krig & Sånn» som lages av journalist Silje Kampesæter, sammen med produksjonsselskapet Både Og[3].

Ansvarlig redaktør er Stian Eisenträger[4]. Han tok over etter Tor Eigil Stordahl i august 2020. Erling Eikli er redaktør, Paal Ravnaas er redaksjonssjef og Ole Kåre Eide er digitalredaktør. Magasinet har til sammen ti årsverk[5].

I 2017 ble publikasjonen foreslått nedlagt. Forsvarsstaben hadde gjennomført en intern kostnadsutredning som førte til at den ønsket å legge ned bladet. Utvalget var satt sammen av ni medlemmer. Sju av disse arbeidet, eller hadde arbeidet, med Forsvarets kommunikasjonsapparat[6]. Planene møtte imidlertid motstand.[7] Samme år fremgikk det i et brev fra Forsvarsdepartementet til Forsvarsstaben at Forsvarets forum skulle bestå. Det var det eneste punktet på listen over anbefalinger, hvor departementet, med Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) i spissen, gikk imot stabens utvalg[8].

Hovedredaksjonen holder til på Akershus festning i Oslo. I tillegg har redaksjonen et kontor på Bardufoss.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]