Jon Demon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bøllebeistet, illustrasjon av Reidar Kjelsen fra ungdomsboka Jon Demon fra 2006.
Jon Demon og Kona Mona, illustrasjon fra Jon Demon - Toer'n.

Jon Demon er tittelen på og hovedpersonen i to barnebøker skrevet av illustratøren og barnebokforfatteren Reidar Kjelsen. Dette er humoristiske bøker som leker med tabu-ord og ordspill, og som er illustrert med detaljerte og groteske tegninger av forfatteren. Den symbolske underteksten gjør at bøkene kan passe bedre for ungdom enn små barn.

Handling[rediger | rediger kilde]

I bok nummer én, Jon Demon, har hovedpersonen, som er en søt, liten demon, en drøm om å plage noen. Han roter seg bort i blant annet et bøllebeist, Jack Lemen, som er far til tusener, men vil helst være alene-pappa – helt alene, og sin egen far, Satan eller Gamle Eirik som han heter blant venner.

I Jon Demon – Toer'n møter Jon en hare som heter Hare Kristian. Hare Kristian forteller Jon at han burde bli snill. Men det er ikke lett for en liten jævel å lære seg å bli snill i en verden der alle hater hverandre fordi de har forskjellige guder. Ulvene har tatt over makta på jorda, og lever under mottoet «Ulvene Sluker Alt». De er i konstant konflikt med den asketiske lemen-flokken som har startet en terrororganisasjon ved navn Humus. De sprenger seg selv i lufta så ulvene får lemenade over hele seg.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]