John Wick: Chapter 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Wick: Chapter 2
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
Lengde122 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiChad Stahelski
ProdusentBasil Iwanyk
ManusforfatterDerek Kolstad
MusikkTyler Bates
Foran kamera
Hovedrolle(r)Keanu Reeves
Common
Laurence Fishburne
BirollerPeter Stormare
Ian McShane
Annen informasjon
Prod.selskapSummit Entertainment
DistributørLionsgate Films
Premiere10. februar 2017 i USA
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

John Wick: Chapter 2 (også kjent som bare John Wick 2) er en amerikansk neo-noir thrillerfilm fra 2017. Regissør var Chad Stahelski, og manus ble skrevet av Derek Kolstad. Dette var den andre filmen i John Wick-serien, og oppfølgeren til John Wick fra 2014. Hovedrollene spilles av blant andre Keanu Reeves, Common og Laurence Fishburne. Handlingen følger en leiemorder, John Wick, som må stikke av etter at det har blitt lagt en dusør på ham. Innspillingen begynte i oktober 2015 i New York City.

Filmen ble publisert på kino i USA fra 10. februar 2017. En oppfølger med tittelen John Wick: Chapter 3 – Parabellum ble publisert i USA den 17. mai 2019. Den fjerde filmen i serien, John Wick: Chapter 4, ble produsert i 2021.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

John Wick får igjen tak i sin stjålne Ford Mustang Mach 1 fra Abram Tarasov, bror til den nå avdøde Viggo Tarasov. John får besøk av den kriminelle Santino D'Antonio, som minner ham om at det var han som hjalp John med å gjennomføre sin tidligere "umulige oppgave" som tillot John å trekke seg tilbake fra hans kriminelle tilværelse, og gifte seg med Helen. Til gjengjeld sverget John til en "markør" et ubrytelig løfte symbolisert med en medaljong. Santino benytter denne markøren for å kreve inn tjenester fra John som avviser.

En rasende Santino bruker derfor en granatkaster for å ødelegge Johns hjem. John overlever og reiser til Continental Hotel i New York City, hvor Winston minner John om at hvis han avviser markøren, kommer John til å bryte en av de to ubrytelige reglene i den kriminelle underverdenen: Ingen drap ved Continental Hotel, og ære hver eneste markør man går med på. John aksepterer motvillig sin forpliktelse og møter Santino, som gir ham i oppdrag å myrde søsteren Gianna - slik at han Santino kan gjøre krav på et sete ved "High Table" et råd bestående av tolv kriminelle på høyeste nivå. Santino sender Ares, sin stumme livvakt, for å sjekke om John gjennomfører dette oppdraget.

I Roma, Italia, forsøker John å gå etter Gianna. Men stilt overfor en sikker død, velger Gianna å heller begå selvmord. Når Gianna dør, skyter John henne i hodet for å oppfylle markøren sin. Men Giannas livvakt, Cassian, får øye på John og angriper ham. John stikker av, med havner i en voldsom skuddveksling mot både Ares og Santinos håndlangere. Etter å ha drept nesten alle håndlangere, forfølges John av Cassian. Konflikten fører dem til Continental Hotel i Roma, som - i likhet med New York Continental - forby enhver kriminell virksomhet ved hotellet. John returnerer senere til New York City.

Santino legger ut en kontrakt på 7 millioner dollar for å drepe John, under dekke av å hevne mordet på hans søster. Dette fører til at mange leiemordere, uten hell, forsøker å angripe John. John blir hardt skadd, og søker hjelp fra en kriminell kjent som Bowery King. John går deretter etter Santino, dreper flere av hans håndlangere, og forfølger Santino gjennom en utstilling ved et museum. Santino flykter til Continental Hotel i New York, og har til hensikt å forbli på ubestemt tid på denne eiendommen. Til tross for Winstons advarsler går John etter Santino der også, og bryter dermed hotellets grunnleggende regel.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Keanu Reeves

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]