Johannah Wimpelmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Johannah Wimpelmann
Født1976Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseGrafiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Johannah Wimpelmann (født 1976 i Mo i Rana) er en norsk grafiker og vokst opp i Kristiansund. Hennes formelle utdanning er bachelor i sosialt arbeid, og det er også psykologiske og sosiale tema som dominerer hennes kunstneriske produksjon. I tillegg henter hun inspirasjon fra film, musikk og litteratur.

- Og hva er Deres profesjon monsieur Beyle?
- Iakttager av det menneskelige hjerte.

Wimpelmanns første utstilling het "Kjølige observasjoner" og omhandlet det som egentlig er det essensielle i hennes bilder: Iakttagelser av situasjoner, relasjoner og sentrale problemstillinger knyttet til kommunikasjon og samhandling. Hun er spesielt opptatt av spenninger som oppstår av våre indre psykologiske kontraster og nyanser. Det kan være grunnleggende indre motsetninger, som eksempelvis det rasjonelle kontra det irrasjonelle, følelser kontra fornuft. I sine bilder forsøker hun å antyde en slik kompleksitet med enkle virkemidler. Fellesnevner for det meste er et burlesk, uhøytidelig og humoristisk uttrykk, med alvorlige undertoner. Hennes personlige strek opererer i et landskap hvor det infantile møter det obskure.

Johannah Wimpelmann debuterte i 2005 på Galleri Tregården i Trondheim. I 2007 er hun er representert ved Galleri Sg i Trondheim , Galleri Allmenningen i Bergen, Galleri Dobag i Kristiansund, Galleri Briskeby i Oslo, Galleri D40 i Oslo og Kunstverket i Oslo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Johannah Wimpelmann hjemmeside