Jim Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jim Jones

James Warren «Jim» Jones (født 13. mai 1931 i Indiana, USA, død 18. november 1978 i Jonestown, Guyana) var grunnleggeren og lederen av Folkets tempel. Jones ble født i Indiana og startet Folkets Tempel i denne staten på 1950-tallet. Senere flyttet han tempelet til California. På midten av 1970-tallet ble tempelets hovedkvarter flyttet til San Francisco.

Jim Jones og Folkets Tempel er best kjent for 18. november 1978, da det døde mer enn 900 Tempel-medlemmer i Jonestown, Guyana. Dette var det største tapet av amerikanske sivile liv i en ikke-naturkatastrofe frem til terroraksjonen den 11. september 2001. Tragedien i Guyana var også en av de største masseselvmord i USAs historie.

Den 18. november 1978 dør det 909 medlemmer av Peoples Temple i Jonestown, Guyana. 276 av disse var barn. Alle sammen hadde dødd av cyanid-forgiftning. Ingen video ble tatt av denne selvmordsmessen, men FBI fant et 45 minutters lydopptak av selvmordet i fremgang. Senere har det kommet frem at det muligens kan være snakk om massemord. Tim Carter var én av ni overlevende etter denne hendelse. Han påsto i programmet Most EvilTLC at det var snakk om massemord, ikke masseselvmord. Han mistet både sin sønn og kone.