Hopp til innhold

Jiří Holeček

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jiří Holeček
Født18. mars 1944[1]Rediger på Wikidata (80 år)
Praha[1]
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
BarnJiří Holeček
NasjonalitetTsjekkia
Tsjekkoslovakia

Jiří Holeček (født 18. mars 1944 i Praha) var en tsjekkoslovakisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1972 i Sapporo og 1976 i Innsbruck.

Holeček vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1972 i Sapporo. Han var målvakt på det tsjekkoslovakiske laget som kom på tredjeplass i turneringen bak Sovjetunionen og USA. Det var elleve lag som deltok. Det ble spilt en kvalifiseringsrunde der de fem vinnerne sammen med regjerende verdensmester Sovjetunionen ble kvalifisert for A-gruppen. Tsjekkoslovakia møtte Japan i kvalifiseringen, de vant med 8-2. Deretter ble det ble spilt en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Sovjetunionen vant serien med ti poeng foran USA og Tsjekkoslovakia med seks poeng. Tsjekkoslovakia hadde bedre målforskjell enn USA men de tapte kampen mot USA med 1-5, derfor kom USA foran i slutt-tabellen. Holeček spilte tre kamper som målvakt, inklusive kvalifiseringskampen, i OL-turneringen.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator jn20000728191, besøkt 23. november 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]