Jan Johansen (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan Johansen
Jan Johansen.JPG
Født9. januar 1966 (53 år)
Stockholm
Far Egil Johansen
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Sverige

Jan Christian Johansen (født 9. januar 1966 i Stockholm) er en svensk musiker. Han er sønn av den norske jazzmusikeren Egil «Bop» Johansen (1934–1998) og Ellen Böbak. Han er bosatt i Vasastaden i Stockholm.

Johansen begynte allerede som toåring å spille på sin fars trommer. Han håndterer nå keyboard, gitar, bass og munnspill. Etter musikkstudier ved Framnes folkehøyskole begynte han å synge i coverbandet Off Duty. I 1993 havnet han på listene da han sammen med Erica Nordberg sang duetten «Lost in Paradise».

Det store gjennombruddet kom med «Se på mig» i Eurovision Song Contest i 1995, der han kom på tredjeplass, og han lå 15 uker på Svensktoppens førsteplass og nesten 30 uker totalt. Debutplaten Johansen solgte utrolige nærmere 160 000 eksemplarer. Han prøvde seg igjen i Melodifestivalen i 2001 med «Ingemannsland», i 2002 med «Siste Andetaget» og i 2003 i duett med Pernilla Wahlgren med «Let Your Spirit Fly». Til den norske Melodi Grand Prix skrev han i 2001 «Looking for love», sunget av Rasmus Høgset.

I 2003 deltok Johansen i sverigeturneen med Cornelis i våra hjärtan, med blant andre Lill-Babs, Peter Harrysson og Anita Strandell.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger :
Marie Bergman og Roger Pontare med
«Stjärnorna»


Sverige i Eurovision Song Contest
1995
Etterfølger :
One More Time med
«Den vilda»