James Harden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
James Harden
James Harden.jpg
Født26. august 1989 (28 år)
Los Angeles, California, USA
Utdannet ved Artesia High School, Arizona State University
Beskjeftigelse Basketballspiller
NasjonalitetUSA
Høyde6 fot, 5 tommer (196 cm.)
Vekt100 kg.
PosisjonShooting guard
Klubbinformasjon
Spiller forHouston Rockets
Draktnr.13
Collegelag
2007-2009 Arizona State University
Draft
2009, 3. totalt Oklahoma City Thunder
Klubber
År Klubber
2009 - 2012​ Oklahoma City Thunder
Utmerkelser
2012 Sixth Man of the Year

James Edward Harden, Jr. er en amerikansk basketballspiller som spiller for Houston Rockets og det det amerikanske landslaget. Han spilte to år med collegebasket for Arizona State Sun Devils før han gjorde seg tilgjengelig for NBA-draften i 2009. På sine tre år i NBA for Thunder har han hatt en god utvikling, og ble i 2012 tildelt prisen Sixth man of the year, for beste spiller som ikke er en starter, i ligaen. Sommeren 2012 ble han tatt ut for å spille OL i London for landslaget i basketball.

Oklahoma City[rediger | rediger kilde]

James Harden ble plukket som 3. spiller i den årlige NBA-draften av Oklahoma City Thunder i 2009. Der tilbrakte han tre år, hvorav høydepunktet i karrieren var da laget spilte seg til finalen i sluttspillet, hvor de tapte for Miami Heat. I den forkortede 2011/12-sesongen ble han tildelt prisen Sixth man of the year. Dette ble hans siste sesong i Oklahoma City Thunder

Houston Rockets[rediger | rediger kilde]

29. oktober 2012 ble James Harden byttet til Houston Rockets, sammen med lagkameratene Cole Aldrich, Lazard Hayward og Deaquan Cook. Motsatt vei gikk Kevin Martin og Jeremy Lamb, i tillegg til to førsterundevalg og ett andrerundevalg for NBA-draften i 2013. Hovedårsaken til at Harden ble byttet var fordi han og Oklahoma City Thunder ikke ble enige om lønnsbetingelsene i en ny kontrakt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]