Tyson Chandler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tyson Chandler
Tyson Chandler cropped.jpg
FødtTyson Cleotis Chandler
2. oktober 1982 (37 år)
Hanford[1][2]
Utdannet ved Manuel Dominguez High School
Beskjeftigelse Basketballspiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelser NBA Defensive Player of the Year (2012), NBA All-Defensive Team (2013)
Høyde7 fot, 1 tommer (216 cm.)
PosisjonCenter
Klubbinformasjon
Spiller forHouston Rockets
Draktnr.19
Lønn12 750 000 USD/år[3]
Draft
2001, 2. totalt Los Angeles Clippers
Klubber
År Klubber
2001​ Los Angeles Clippers
2001–2006​ Chicago Bulls
2006–​ New Orleans Hornets

Tyson Cleotis Chandler (født 2. oktober 1982) er en amerikansk basketballspiller for laget Phoenix Suns i den amerikanske NBA-ligaen. Tyson Chandler spiller center på banen. Chandler var også en del av USAs basketlandslag.

Personlig informasjon[rediger | rediger kilde]

I 2005 giftet Tyson Chandler seg med kjæresten, Kimberly. I mai et år senere fikk de sin første datter som de kalte Sacha.

Chandler har sitt eget støtteprogram for flomofrene i New Orleans som kalles «Rebound to Rebound» som går ut på at han gir 10 $ til veldedighet per retur han tar for New Orleans. I fjor tok han 904 returer, han ga 9040 $ til flomofrene. Noe som tilsvarer ca. 55 000 kroner.

NBA-karriere[rediger | rediger kilde]

Los Angeles Clippers[rediger | rediger kilde]

Tyson Chandler ble valgt av Los Angeles Clippers i andre opptaksrunde i 2001. Rett etterpå ble Chandler byttet bort, sammen med Brian Skinner, mot Elton Brand. Dermed havnet Tyson Chandler sammen med sin gamle lagkamerat fra highschool, Eddy Curry, i Chicago Bulls.

Chicago Bulls[rediger | rediger kilde]

Tyson Chandler hadde fort vokst til å bli en anerkjent spiller i NBA. I starten syntes han det var både vanskelig og tøft å fylle Elton Brands plass, men det skulle vise seg at Chandler var et stort talent. Tyson Chandler spilte totalt 5 sesonger for klubben og viste seg å være ett svært godt kjøp av Chicago Bulls.

New Orleans Hornets[rediger | rediger kilde]

I juli 2006 ble Chicago Bulls og New Orleans Hornets enige om en avtale som innebar at Chandler ble solgt. Chandler var selv veldig optimistisk vedrørende overgangen. Han mente han hadde noe å gi laget, og at han kunne hjelpe New Orleans Hornets med å komme seg til NBA sluttspillet. Chandler ga også uttrykk for at det var en enorm mulighet for enhver basketballspiller å spille med en gjeng kommende talenter. Særlig var Chandler optimistisk ved New Orleans Hornets' nye Point Guard, Chris Paul, som senere viste seg å være et stort talent.

Charlotte Bobcats[rediger | rediger kilde]

I 2009-2010-sesongen spilte han for Charlotte Bobcats. Han ble byttet mot Emeka Okafor.

Dallas Mavericks[rediger | rediger kilde]

Chandler var en viktig defensiv brikke for et Dallas Mavericks lag som av mange ble sett på som for veike til å gå hele veien. Dallas overrasket de fleste da de tok seg helt til finalen. Enda flere ble overrasket da Dallas slo favorittene Miami Heat 4-2.

New York Knicks[rediger | rediger kilde]

Chandler stod uten kontrakt etter sesongen 2010/11. Dallas´ eier, Mark Cuban, prioriterte økonomisk tilbakeholdenhet fremfor å signere spillerne som hjalp Dallas å vinne tittelen i 2011. Tyson Chandler signerte en 4-årskontrakt med New York Knicks verdt 58 $ dollar. Våren 2012 ble Chandler kåret til NBAs beste defensive spiller sesongen 2011/12.

Han var også med på USAs landslag og var med å vinne VM-gull (2010).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]