James Caan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
James Caan
James Caan.JPG
Født26. mai 1940 (77 år)
Bronx
Ektefelle Sheila Ryan
Barn Scott Caan
Utdannet ved Michigan State University
Yrke Skuespiller, tv-skuespiller, filmskuespiller, karakterskuespiller, karateka
Parti Det republikanske parti
NasjonalitetUSA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

James Caan (født 23. mars 1940) er en amerikansk Oscar-, Emmy- og Golden Globe-nominert film-, teater- og TV-skuespiller. Han er blant annet kjent for sin rolle som Sonny Corleone i Gudfaren fra 1972, en rolle han ble Oscar-nominert for.

Biografi[rediger | rediger kilde]

James Caan ble født i The Bronx i New York til Sophie og Arthur Caan som er jødiske immigranter fra Tyskland.[1]

Skuespiller[rediger | rediger kilde]

Caan begynte sin skuespillerkarriere innen TV-bransjen, i TV-serier som De Ubestikklige og Alfred Hitchcock. Hans første betydelige filmrolle var som skurk i filmen Lady in A Cage fra 1964. I 1967 spilte Caan i El Dorado med John Wayne. I 1971 fikk han rollen som Sonny Corleone i Francis Ford Coppolas Gudfaren, som også hjalp Al Pacinos karriere. Caan ble nominert for en Oscar for den rollen. I 2003 fikk han rollen som Ed Deline i TV-serien Las Vegas.

Personlig[rediger | rediger kilde]

Caan har vært gift fire ganger. I 1960 giftet han seg med Dee Jay Mathis; de fikk et barn og skiltes i 1966. Hans neste ekteskap med Sheila Ryan i 1976 varte ikke lenge, og de skiltes året etter. Hans sønn Scott ble født i 1976. I tiden fra september 1990 til mars 1995 var Caan gift med Ingrid Hajek; de har også et barn sammen. Han giftet seg så med Linda Stokes i oktober 1996, men skilte seg i april 2005. De har to barn sammen.

Caan trener kampsport, han har trent med mester Tak Kubota i mange år. Han trente også Culver City Police Department i kampsport.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Model, Betsy. «The Ultimate Caan». Cigar Aficionado. Besøkt 13. desember 2006.