James Anthony Walsh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
James Anthony Walsh
Født24. feb. 1867[1][2]Rediger på Wikidata
Cambridge[1]
Død14. apr. 1936[2]Rediger på Wikidata (69 år)
Ossining
BeskjeftigelseKatolsk prest (1892–), katolsk biskop (1933–) Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedHarvard University
Boston College
Harvard College
Saint John's Seminary
Boston College High School
NasjonalitetUSA

James Anthony Walsh, M.M. (født 24. februar 1867 i Cambridge i Massachusetts i USA og død 14. april 1936 i Maryknoll i Ossining i delstaten New York), var en amerikansk katolsk prest som var medstifter av misjonskongregasjonen «Maryknoll» og senere ble kongregasjonens leder, med biskops rang.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

James Anthony Walsh var sønn av James Walsh og hans hustru Hanna (neé Shea). Etter endt utdannelse fra videregående gikk han inn på Boston College High School, hvor hans ferdigheter som debattant og journalist ble anerkjent og utviklet. Han ble fristet av en karriere som bibliotekar, og studerte deretter ved Harvard College og Saint John's Seminary i Brighton.

Prestene Thomas F. Price (sittende t.v), James A. Walsh (sittende i midten), sammen med James E. Walsh (sittende t.h.), Francis X. Ford (stående t.v), og Bernard Meyer, i Maryknoll, N.Y., i 1918.

Prest[rediger | rediger kilde]

Han ble ordinert til prest 20. mai 1892 i katedralen til det hellige kors i Boston av erkebiskopen i Boston, John Joseph Williams.

Etter sin ordinasjon ble fader Walsh utnevnt til prest ved Saint-Patrick's Church i Roxbury, hvor han utviklet apostolatet blant unge mennesker. I 1903 ble han utnevnt til bispedømmedirektør for Society for the Propagation of the Faith og grunnla i 1907 misjonsmagasinet The Field Afar, som ble utgitt månedlig.

Hans økende interesse for den katolske kirkes misjoner førte til at han sammen med Thomas Frederick Price grunnla Catholic Foreign Missions Society of America (C.F.M.S.A.) (mer kjent som Maryknoll) i 1911.

Som åndelig veileder for Mary Joseph Rogers oppmuntret han henne til å grunnlegge Sisters of Saint Dominic of the Foreign Missions, kalt Maryknoll Sisters of Saint Dominic siden 1954.

James A. Walsh på reise (1925) til kinamisjonene.

Han var den første generalsuperior til Maryknollfedrene og -brødrene, fra 1911 til sin død i 1936. Biskop James Edward Walsh etterfulgte ham i dette vervet.

I løpet av hans periode som generalsuperior reiste han rundt om i hele USA for å skaffe midler og inspirere til kall, besøkte Roma og andre land rundt om i verden.

Biskop[rediger | rediger kilde]

I 1933 utnevnte Roma ham til biskop in partibus av Syene. Han ble bispeviet i Roma i den 29. juni 1933 i kapellet i det pavelige kollegiet Propaganda Fide av kardinal Pietro Fumasoni Biondi. Medkonsekrerende var erkebiskop John Timothy McNicholas, O.P. av Cincinnati, og John Joseph Dunn, hjelpebiskop i erkebispedømmet New York.

Han døde i Maryknoll i Ossining den 14. april 1936. Hans undervisning gjennom hele livet oppmuntret til mange misjonærkall.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]

  • Choral Sodality Handbook (1898,1955)
  • A Modern Martyr (1907)
  • Thoughts from Modern Martyrs (1908)
  • Observations in the Orient (1919)
  • In the Homes of Martyrs (1922)

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Daniel Sargent: All the Day Long, 1941, Longmans, Green & Company

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b The Catholic Encyclopedia and its makers, archive.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w67119qv, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ http://www.catholic-hierarchy.org walshja, lest 3. desember 2022

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]