Jack the Ripper Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack the Ripper Museum
Jack the Ripper Museum.jpg
Etablert2015

Jack the Ripper Museum
51°30′39″N 0°04′05″V
Muséets inngang

Jack the Ripper Museum er et museum og en turistattraksjon i Cable Street i London. Museet forsøker å gjenskape East-London-miljøet der de uløste Jack the Ripper-mordene fant sted i 1888. Museet viser noen originale gjenstander fra perioden, samt rekonstruksjoner av åsteder, inkludert soverommet til ett av ofrene, Mary Jane Kelly.

Utstillingen omfatter fløyta brukt av politikonstabel Edward Watkins for å tilkalle hjelp da han oppdaget kroppen til offeret Catherine Eddowes. Det har også konstabel Watkins' notisbok, håndjern og kølle og en rekonstruksjon av politistasjonen i Leman Street der detektiver forsøkte å identifisere morderen.

Museet ble grunnlagt av Mark Palmer-Edgecumbe og åpnet i august 2015. Palmer-Edgecumbe var tidligere leder for søkemotoren Googles EMEA-operasjoner og også guvernør for Museum of London Docklands.

Uenighet[rediger | rediger kilde]

I museets søknad til Tower Hamlets-Council var det ingen opplysninger om dets virkelige formål, i stedet ble det opplyst om at det ville bli et museum om kvinner i East End. Søkerne skrev at «museet vil anerkjenne og hedre kvinner i East End som har formet historien, som forteller historien om hvordan de har vært med på å endre samfunnet. Det vil analysere sosiale, politiske og nasjonale erfaringer fra den victorianske perioden frem til i dag»

Da muséet åpnet fulgte det flere dager med protester utenfor. Andrew Waugh, museets arkitekt, beskrev det som «obskønt fordomsfullt søppel», og hevdet han ikke ville ha rørt det «med en ildtang »med en hvis han hadde kjent hvordan det til slutt ville bli markedsført.[1] John Biggs, senere ordfører i Tower Hamlets, sa at de hadde blitt «lurt».[2]

Museet forsvarte sin posisjon, ved å si at deres første, vage idé var å fortelle historier om «mange forskjellige kvinner fra East End», men et sterkere sentralt fokus var nødvendig for å sikre at det appellerte til massene. Ved å fokusere på Rippers ofre, sa at det å unngå «sortering» dem. Palmer-Edgecumbe sa at han hadde informert sin arkitekt og de lokale planleggingsmyndigheter om at Jack the Ripper ville bli en betydelig del av museets tilbud. Han sa at det klart i stor ville bli basert på denn Jack the Ripper utstilling som hadde vært .på Museum of London Docklands i løpet av hans tid som guvernør og at museet ville bli illustrert med flere bilder fra den utstillingen. I oktober 2015 ble nye protester truet av Class War, en anarkist organisation. Disse protester kom som en følge av et Halloween-arrangement hvor museet inviterte besøkende til å posere for fotografering sammen med skuespillere som spilte morderen og hans lemlestede ofre.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]