Irish Museum of Modern Art

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Irish Museum of Modern Art
IMMA north facade wiki.jpg
Etablertmai 1991

Irish Museum of Modern Art
53°20′34″N 6°18′00″V

Museets gårdsrom.

Irish Museum of Modern Art i Dublin er et irsk kunstmuseum for moderne og samtidskunst.

Museet ble innviet i mai 1991 og er lokalisert i Royal Hospital Kilmainham, en bygning fra 1600-tallet nær jernbanestasjonen Dublin Heuston vest for bykjernen i Dublin.

Museet samler først og fremst samtidskunst fra virksomme kunstnere og kjøper bare fra atelier eller av kunstgallerier. Utstillingene er i hovedsak med innlånede verk.

Royal Hospital er en kontrastgivende lokale for utstilling av moderne kunst. Det er modellert etter Les Invalides i Paris med bygninger arrangert rundt et stort indre gårdsrom. Innendørs finnes lange korridorer, som løper langs mange forholdsvis små rom som er forbundet med hverandre. Dette gir rom for å gi bra utstillingsmuligheter for verk av begrenset størrelse, men museet har begrensninger når det gjelder virkelig store kunstverk. Til fordelene hører at layouten muliggjøre å ha flere ulike utstillinger samtidig og at arkitekturen med det indre gårdsrommet og en restaurert barokkhage gir et bra omgivelser for kunsten.

De opprinnelige staller ved sykehuset har blitt restaurert, utvidet og blitt bygget om til kunstnerateljéer og museet har stipendprogram for arbeidende kunstnere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]