Ikariam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ikariam
UtviklerGameforge
Plattformnettleser
Sjangerstrategispill
ModusNettspill

Ikariam er et nettleserbasert MMOG (Massive Multiplayer Online Game) i sjangeren strategispill på samme måte som Tribal Wars.

Ikariam er laget av Gameforge AG. Spillet er satt i en verden som gjenspeiler det gamle Hellas der spillere blir utnevnt til hersker over en liten by, som de må styre og utvikle. Ikariam er, på samme på som spillet Civilization, et samfunnsbyggende spill. Målet er å utvide byen som spilleren kontrollerer for å samle mer ressurser og seire over andre spillere. Bygging og utvikling foregår i real time så spilleren kan stikke innom en gang i blant for å gi byens borgere nye oppgaver.

Spillestil[rediger | rediger kilde]

Når man først registrer seg på spillet blir man gitt kontroll over en liten landsby. Landsbyboerne betaler skatter til spilleren eller de kan bli sendt for å samle ressurser i stedet. Spillverdenen er delt opp i øyer; og hver øy kan romme 16 spillere og deres byer. Hver øy har sitt eget sagbruk som produserer treverk og en av fire andre bygninger som produserer en annen ressurs. Det finnes fem hovedtyper av ressurser: Tre, Vin, Marmor, Krystall og Svovel. Alle disse ressursene behøves for å komme videre i spillet. Man får tak i nye ressurser enten ved å handle med spillere fra andre øyer eller ved å erobre en plass på en øy med den typen ressurs man ønsker.

Hver øys innbyggere må samarbeide ved å donere byggematerialer for å forbedre effektiviteten til øyas "ressurssamlings-bygninger" som igjen resulterer i at de lokale innbyggerne får byggematerialer raskere. Dersom de ikke lykkes i å samarbeide med disse donasjonene blir det ofte fiendtlighet mellom innbyggerne på øya.

Med ressursene en spiller har anskaffet seg kan han/ hun konstruere bygninger slik som Brakker, Havner og akademier. Beboerne i byen kan bli lært opp som soldater, sendt for å utforske nye teknologier, eller bedt om å gjøre andre oppgaver som de blir betalt skattepenger for å utføre. Beboere må bli holdt glade for å ikke forlate byen.

Kostnader[rediger | rediger kilde]

Ikariam er i utgangspunktet gratis, men spillere kan velge å kjøpe fordeler inne i spillet ved mikrotransraksjoner. Dette gir dem tilgang til en sjette ressurs, Ambrosia, som kan bli brukt for å få tak i fordelene til «Ikariam PLUS», premium versjonen av Ikariam. Dette gir tilgang til økt produksjon av de ulike ressursene eller økt tyverisikring.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]