Ignatius Jakob III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ignatius Jakob III
Yacoub III (1979).jpg
Født12. okt. 1912Rediger på Wikidata
IrakRediger på Wikidata
Død26. juni 1980[1]Rediger på Wikidata (67 år)
DamaskusRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Prest, akademiker, skribentRediger på Wikidata
Embete
  • Syrisk-ortodoks patriark av Antiokia (1957–1980) Rediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Mor Ignatius Jakob (Ya’qub) III (født 12. oktober 1912 i Bartalla, dagens Irak; død 26. juni 1980 i Damaskus, Syria) var syrisk-ortodoks patriark av Antiokia.

Ignatius Jakob, som siden 1950 var metropolitt av Beirut og Damaskus, ble i 1957 valgt til patriark av Antiokia. To år senere flyttet han patriarkatets sete fra Homs til Damaskus, der det fremdeles ligger.

I et forsøk på å lege splittelsen mellom den syrisk-ortodokse kirke av Malankara og den malankarisk-ortodoks-syriske kirke i Kerala (India) opphøyet han i 1964 lederen for sistnevnte, Baselios Augen, til Østens katolikos og metropolitt av Malankara. Samlingen ble imidlertid ikke langvarig, og de to kirkene delte seg på nytt i 1975.

Ignatius Jakob bidro sterkt til bevaringen av og forskningen på syrisk kirkemusikk, og skal selv ha vært en habil sanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, oppført som Mor Ignatius Yacoub III, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Mor-Ignatius-Yacoub-III, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
Forgjenger:
 Ignatius Abraham I Barsoum 
Den syrisk-ortodokse patriark av Antiokia
Etterfølger:
 Ignatius Zakka I Iwas