Idioten (1951)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Idioten
orig. 白痴 Hakuchi
japansk kinoplakat
Generell informasjon
SjangerDrama / Krig
Utgivelsesår1951
Prod.landJapans flagg
Lengde166 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiAkira Kurosawa
ProdusentTakashi Koide
ManusforfatterAkira Kurosawa
Eijirō Hisaita
MusikkFumio Hayasaka
SjeffotografToshio Ubukata
KlippAkira Kurosawa
Foran kamera
MedvirkendeSetsuko Hara
Yoshiko Kuga
Toshiro Mifune
Masayuki Mori
Takashi Shimura
Noriko Sengoku
Prod.selskapShochiku
Eksterne lenker

Idioten[1] (originaltittel: Hakuchi) er en japansk film fra 1951, regissert av Akira Kurosawa. Filmen er en adaptasjon av Fjodor Dostojevskijs roman av samme navn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen begynner om bord på et skip som reiser fra Okinawa, og Kameda er nå på vei til Hokkaido. Han var tidligere innlagt ved en psykiatrisk institusjon helt siden han fikk et psykisk sammenbrudd etter at han ble forvekslet med en krigsforbryter og nesten henrettet ved skyting etter andre verdenskrig. Under denne reisen møter han og blir venn med Denkichi Akama, og han forteller Kameda om Taeko Nasu - som han hadde møtt seks måneder tidligere.

Akama reiser deretter hjem til Hokkaido, for første gang siden han stjal penger fra faren sin for å kjøpe en diamant-ring til Taeko. Men Taeko var den attraktive elskerinnen til en velstående mann ved navn Tohata. Men hun stakk av seks måneder tidligere, samtidig som Akama hadde kjøpt ringen til henne. Akamas far er nå død, og Akama ønsker å få tak i den store arven etter faren sin. Men Kameda havner snart i et kjærlighetsforhold med både Akama og Taeko Nasu.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 27. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]