I Know Who Killed Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
I Know Who Killed Me
Generell informasjon
Utgivelsesår27. juli 2007 (USA)
21. september 2007 (NOR)
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørChris Sivertson
ManusforfatterJeff Hammond
Foran kamera
MedvirkendeLindsay Lohan
Neal McDonough
Julia Ormond
Brian Geraghty
Kenya Moore
Gregory Itzin
Jessica Rose
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

I Know Who Killed Me er en thrillerfilm fra 2007, regissert av Chris Sivertson og med Lindsay Lohan i hovedrollen. Innspillingen av filmen startet den 16. desember 2006, og ble ferdig sent i februar 2007. Filmen har planlagt norgespremiere den 21. september 2007.

Handling[rediger | rediger kilde]

Aubrey Fleming, en suksessfull og godt likt student ved college, forsvinner uten et spor. To uker etter at hun forsvant kommer hun tilbake på like mystisk vis, da hun blir funnet bevisstløs i en skog. Da den traumatiserte unge kvinnen våkner opp på sykehuset, forteller hun en forferdelig historie. Hun ble kidnappet, voldtatt og torturert. Kvinnen på sykehuset forteller imidlertid at hun ikke er Aubrey Fleming, og at den ekte Audrey fortsatt er i stor fare. Kvinnen sier at hun er en erotisk danser som heter Dakota Moss, og påstår at hennes identiske likhet med Aubrey bare er en bisarr tilfeldighet. Aubreys familie og doktorer forsøker å finne ut om kvinnen er Aubrey med hukommelsestap, eller om hun faktisk snakker sant.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Lindsay Lohan Aubrey Fleming/Dakota Moss
Neal McDonough Daniel Fleming
Julia Ormond Susan Fleming
Brian Geraghty Jarrod Pointer
Garcelle Beauvais-Nilon Agent Julie Bascombe
Gregory Itzin Dr. Greg Jameson
Jessica Rose Marcia
Kenya Moore Jazmin
Rodney Rowland Kenny Scaife
Eddie Steeples Saeed
Megan Henning Anya
Michael Adler Dr. Alex Dupree
Shay Astar Merribeth Hamblin
Art Bell Seg selv
Cornelia Guest Dr. Hannah Sommerly
Paula Marshall Marnie Toland
Michelle Page Gabrielle Sherwood

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Dette er den tredje filmen der Lohan spiller to forskjellige figurer. Den første var gjeninnspillingen av Foreldrefellen, der hun spilte tvillingene Hallie Parker og Annie James, mens den andre filmen var gjeninnspillingen av Freaky Friday, der hun spilte en tenåring og hennes mor.
  • Innspillingen av filmen ble stanset i januar 2007 da Lohan begynte på rehabilitering, men ble gjenopptatt i februar.
  • Deler av filmen ble spilt inn i sentrale California, i kystbyen San Luis Obispo, der flere lokale studenter var statister.
  • Lindsay Lohan «vant» tre Razzie-priser under den 28. Razzie-utdelingen for sine to roller i denne filmen, hun oppnådde som første Razzie-vinner i historien en delt førsteplass med seg selv i kategorien «Dårligste skuespillerinne». I tillegg til Lohans tre priser, «vant» filmen også priser for «dårligste gjenskapelse eller rip-off», «dårligste regissør» (Chris Sivertson), «dårligste manus» (Jeffrey Hammond) og «dårligste unnskyldning for en skrekkfilm».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]