Rodney Rowland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rodney Rowland
Født 20. februar 1964 (53 år)
Newport Beach, California USA
Yrke Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år 1984–
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Rodney G. Rowland (født 20. februar 1964 i Newport Beach, California, USA) er en amerikansk skuespiller. Han er blitt kreditert som Rod Rowland i flere nyere filmproduksjoner og har en forkjærlighet for å bli kalt Rod fremfor Rodney. Rowland's mest kjente opptredener og hans store gjennombrudd som skuespiller var som karakteren Løytnant Cooper Hawkes i filmen Space: Above and Beyond fra 1995.

Rowland er godt kjent med å spille rollen som skurken på grunn av hans noe robuste utseende. Han har til stadighet dukket opp i faste roller i TV-serien Veronica Mars der han blant annet portretterer Liam Fitzpatrick der han er en av hovedfigurene i den irske gjengen og han er født inn i en familie av kriminalitet.

Rowland har vært med i flere forskjellige TV-serier, blant annet i Baywatch, X-Files, Weeds, C. S. I. og Without A Trace. De mest kjente filmene som han har vært med i er The 6th day fra 2000 der blant annet Arnold Schwarzenegger var med. Filmen Run For The Money (2002) og med rollen som Kenny Scaife i filmen I Know Who Killed Me (2007) der blant annet Lindsay Lohan og Julia Ormond var med er også veldig kjente filmer som har fått god kritikk fra fansen.