Rodney Rowland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rodney Rowland
Født20. februar 1964 (54 år)
Newport Beach, California USA
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetUSA
Aktive år1984–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Rodney G. Rowland (født 20. februar 1964 i Newport Beach, California, USA) er en amerikansk skuespiller. Han er blitt kreditert som Rod Rowland i flere nyere filmproduksjoner og har en forkjærlighet for å bli kalt Rod fremfor Rodney. Rowland's mest kjente opptredener og hans store gjennombrudd som skuespiller var som karakteren Løytnant Cooper Hawkes i filmen Space: Above and Beyond fra 1995.

Rowland er godt kjent med å spille rollen som skurken på grunn av hans noe robuste utseende. Han har til stadighet dukket opp i faste roller i TV-serien Veronica Mars der han blant annet portretterer Liam Fitzpatrick der han er en av hovedfigurene i den irske gjengen og han er født inn i en familie av kriminalitet.

Rowland har vært med i flere forskjellige TV-serier, blant annet i Baywatch, X-Files, Weeds, C. S. I. og Without A Trace. De mest kjente filmene som han har vært med i er The 6th day fra 2000 der blant annet Arnold Schwarzenegger var med. Filmen Run For The Money (2002) og med rollen som Kenny Scaife i filmen I Know Who Killed Me (2007) der blant annet Lindsay Lohan og Julia Ormond var med er også veldig kjente filmer som har fått god kritikk fra fansen.