Hopp til innhold

IOR-prisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

IOR-prisen (forkortelse for improved oil recovery, «forbedret oljeutvinning») er Oljedirektoratets årlige pris til selskaper, prosjekter eller individer som har utmerket seg i sitt arbeid for økt utvinning av olje på den norske kontinentalsokkelen. Vinneren skal få en «anerkjennelse for idérikdom, standhaftighet og risikovilje når det gjelder å ta i bruk metoder og teknologi som kan øke utvinningen ut over det som kan forventes med de incentivene som eksisterer».[1] Prisen ble tildelt for første gang i 1998.

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

År Prisvinner(e) Begrunnelse
2010 COREC og Tor Austad For forståelse av krittfeltene i sørlige del av Nordsjøen
2007 Talisman Energy For gjenåpning av Ymefeltet
2006 Halliburton og Baker Hughes Avgjørende samarbeid for produksjonen av de tynne oljesonene på Trollfeltet
2005 Professor Arne Skauge Utrettelig vilje, evne og mot til både å fremme og gjennomføre forskning, utdanning, teknologiutvikling og feltanvendelser innen metoder for økt utvinning
2004 Gullfaks-lisensen For bruk av avanserte brønner til letemål utenfor eksisterende felt og for nye behandlingsmetoder for produsert vann
2003 BP og Valhall Unit For prosjektet Life of field seismicValhallfeltet
2002 Ingen verdige kandidater funnet
2001 Statoil og Egil Sunde For banebrytende satsing innen bruk av bakterier for å øke utvinningen fra Nornefeltet
2000 Phillips Petroleum Company For å gjennomføre studier og ta beslutninger om prosjekter også i tider med lav oljepris, for økt utvinning på Ekofiskfeltet.
1999 Saga Petroleum For bruk av skum/såpe til å stoppe uønsket gassproduksjon og dermed øke oljeproduksjonen på Snorrefeltet.
1998 Norsk Hydro For oljeutvikling med horisontale brønner på Trollfeltet

Referanser[rediger | rediger kilde]