Hundeidvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 62°22′0″N 6°25′27″Ø Hundeidvik er en bygd i Sykkylven kommune i Møre og Romsdal fylke. Stedet ligger ytterst i Hjørundfjorden.

Stedet har ca. 400 innbyggere og er kanskje mest kjent for hjørnesteinsbedriften Formfin, som produserer møbler. Hundeidvik hadde på 1980-tallet et stort musikkorps på over 50 medlemmer og en stor, aktiv langrennsgruppe. Hundeidvik har barneskole på Utgård. Den kristne, private skolen ble etablert i 2011 da Hundeidvik barneskole ble nedlagt; der går det i dag[når?] 42 elever fordelt på 7 klassetrinn.

Bygda har blitt kjent for Hundeidvik Fotballfestival, en fotballturnering for barn. Andre aktiviteter er fotball, ungdomsgrupper, bueskyting, møtekvelder og turområder.

Fra Hundeidvik er det 12 km til Aure. Det er også overnattningsmuligheter på Aursnes Hotel.

Reiseliv[rediger | rediger kilde]

Det ligger flere utleiehytter i bygda. Hundeidvik ligger i hjertet av Sunnmørsalpene og egner seg som en base for fjellturer, naturopplevelser og fjordturer. Fra fergekaia går det ferge over Hjørundfjorden til Festøy i Ørsta.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Møre og RomsdalstubbDenne artikkelen relatert til Møre og Romsdal er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.