Hozumi Nobushige

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hozumi Nobushige
Hozumi Nobushige (2).jpg
Født23. august 1856
Uwajima
Død7. april 1926 (69 år)
Haraikatamachi
Søsken Hozumi Yatsuka
Barn Shigetō Hozumi
Utdannet ved
Beskjeftigelse Jurist[1], attorney at law, advokat, politiker
Nasjonalitet Japan
Utmerkelser Storbånd av Den oppadstigende sols orden, storbånd av Paulowniablomstenes orden

Hozumi Nobushige (født 23. august 1856 i Uwajima Domain (i dagens Ehime Prefektur), død 7. april 1926) var en japansk politiker og jurist i meijiperioden.

Hozumi ble uteksaminert fra Kaisei Gakko, (forløperen til det keiserlige universitetet i Tokyo), og han studerte i utlandet fra 1876 til 1881. Han reiste først til Storbritannia, hvor han studerte ved University of London og han fikk konsesjon som advokat. Han reiste deretter til Tyskland, der han blant annet studerte ved Humboldt-universitetet som ligger i Berlin.

Da han returnerte til Japan etter studieoppholdet i utlandet, aksepterte han en stilling som professor i rettsvitenskap og komparativ rett ved det keiserlige universitetet i Tokyo. Sammen med en gruppe andre advokater, var han en av grunnleggerne av den engelske juridiske skolen som er forløperen til Chuo University, i 1885.[trenger referanse]

I 1888 ble han tildelt den første doktorgraden i juss i Japan.[trenger referanse] En av hans mest dyktig studenter var Kijūrō Shidehara.[trenger referanse]

Hozumi ble adlet til baron i 1915. Han ble posthumt hedret med å få portrettet sitt på et frimerke i 1998. Han var far til Hozumi Shigeto og han var broren til den konstitusjonelle eksperten Hozumi Yatsuka. Han døde i 1926, i en alder av 70 år.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 28. mar. 2015