Hopp til innhold

House of 1000 Corpses

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
House of 1000 Corpses
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 11. april 2003
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde88 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRob Zombie
ProdusentAndy Gould
ManusforfatterRob Zombie
MusikkScott Humphrey
Foran kamera
MedvirkendeSid Haig
Bill Moseley
Sheri Moon Zombie
Karen Black
Annen informasjon
Budsjett$7 million
Prod.selskapUniversal Pictures
Lions Gate Films
Eksterne lenker

House of 1000 Corpses er en amerikansk skrekkfilm fra 2003 regissert av Rob Zombie. Hovedrollene spilles av Sid Haig, Bill Moseley, Sheri Moon Zombie og Karen Black. Filmen fikk en oppfølger 3 from Hell som ble publisert i 2019.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

halloween er fire venner - Jerry, Bill, Mary og Denise - på biltur sammen for å skrive en bok om turist-attraksjoner. Når de stopper for å fylle drivstoff møter de Kaptain Spaulding, eier av en bensinstasjon. Han forteller om den lokale legenden Dr. Satan. De begynner å lete etter treet hvor Dr. Satan skal ha blitt hengt, og plukke opp en ung haiker som påstår at hun bor i nærheten. Kort tid senere blir dekkene på bilen deres ødelagt i en felle. Haikerens halvbror, Rufus, dukker opp, og de tar med seg Jerry, Bill, Mary og Denise til huset hvor familien deres bor.

De møter haikerens mor Firefly, Otis Driftwood, Hugo og haikerens deformerte halvbror, Tiny. Moren Firefly forteller om hennes eksmann, Earl, som tidligere hadde prøvd å brenne Tiny levende. Etter middag arrangerer familien en halloween-forestilling for sine gjester, og haikeren fornærmer Mary ved å flørte med Bill. Otis og Tiny - forkledd som fugleskremsler - angriper dem. Otis dreper Bill, Mary blir bundet fast på en låve, og Jerry blir delvis skalpert. Denise blir bundet fast til en seng, og kledd opp for halloween-feiring.

Når Denise ikke kommer hjem, kontakter hennes far Don politiet for å melde henne savnet. To politimenn, George Wydell og Steve Naish, finner to døde personer i tenåringenes bil. Don, som en gang var en politimann, blir bedt om å komme til åstedet for å hjelpe politiet. De går til Fireflys hus for å spørre ut familien om de savnede tenåringene. Firefly skyter Wydell i nakken og dreper ham. Don og Steve blir deretter drept av Otis. Senere den kvelden prøver Mary å flykte, men hun blir drept.

Jerry og Denise blir senket ned i en brønn, og blir atskilt i en underjordisk hule. Denise vandrer gjennom en lang tunnel, og ser Dr. Satan. Jerry ligger på Dr. Satan sitt operasjonsbord. Dr. Satan forteller sin assisent Earl - Fireflys eksmann - om å ta seg av Denise. Men hun kommer seg unna, og finner en bilvei hvor hun møter Kapten Spaulding som kjører henne vekk i bilen hans. Hun sovner av utmattelse i forsetet, og Otis dukker opp i baksetet med en kniv. Denise våkner opp på operasjonsbordet til Dr. Satan. Det blir avdekket at Dr. Satan egentlig er kaptein Spalding.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata