Honduras' kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Honduras
Honduras
ForbundFederación Nacional Autónoma de Fútbol de Honduras (FENAFUTH)
KonføderasjonCONCACAF
LandslagstrenerHonduras Cesar Efrain Guitierrez Alvarez
Kit left arm hon10h.png Kit body hon10h.png Kit right arm hon10h.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm hon10a.png Kit body hon10a.png Kit right arm hon10a.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Honduras' kvinnelandslag i fotball representerer Honduras i internasjonal fotball for kvinner. Honduras har stort sett kommet sist i sine kvalifiseringsgrupper, men de har redusert forspranget til lagene foran i løpet av årene de har vært med.

Honduras debuterte i mesterskapssammenheng i CONCACAF's Women's Championship 1998, der det tapte stygt mot Guatemala og spilte uavgjort mot El Salvador. I kvalifiseringen til Gold Cup i 2000 endte Honduras nok en gang sist, bak Guatemala, Costa Rica og Nicaragua. Honduras tapte samtlige kamper, men ingen med så stygge resultat som det mot Guatemala to år tidligere. Også i kvalifiseringen til Gold Cup i 2002 endte Honduras sist, men de tok sin første seier gjennom å slå allerede kvalifiserte Panama i siste kamp.

Honduras ble noe bedre til kvalifiseringen til OL i Athen, der de slo Nicaragua og tapte «bare» 0-6 mot Mexico, som var det beste kvinnelandslaget etter USA og Canada. Imidlertid forsvant Honduras deretter, etter først å ha trukket seg fra Gold Cup i 2006 og deretter ikke ha stilt opp til kvalifiseringen til OL i Beijing. Først Gold Cup i 2010 dukket Honduras opp igjen. Da kom i gruppe med Nicaragua og Costa Rica, og tapte begge kampene, om enn resultatet ble jevnt.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]