LLH Oslo og Akershus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Homofrydprisen)
Hopp til navigering Hopp til søk

LLH Oslo og Akershus er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoners fylkeslag i Oslo og Akershus.

LLH Oslo og Akershus er i dag det største fylkeslaget til LLH med om lag 1000 medlemmer. Organisasjonen driver, i tillegg til aktivitetsgruppenes aktiviteter, et omfattende politisk arbeid rettet mot Akershus fylkesting og Oslo kommune.

LLH OA holder til sentralt i Oslo sentrum i Tollbugata 24, og har et mangfold av aktivitetsgrupper innen kultur, sport, familie og på en hel del andre områder.

LLH OA har et styre bestående av sju personer.

LLH OA er eier av festivalen Oslo Pride, tidligere Skeive dager, som arrangeres hver sommer i Oslo. LLH OA er også arrangør av Pride House, som har blitt arrangert siden 2012. Pride House er en konferansehelg som innleder Oslo Pride. Den arrangeres på Litteraturhuset.

LLH Oslo og Akershus driver et skoleprosjekt sammen med Skeiv Ungdom.

LLH OA arrangerer temamøter og bidrar til debatt og diskusjon om hvordan levekårene og livssituasjonen til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Oslo og Akershus kan forbedres.

Aktivitetsgrupper[rediger | rediger kilde]

LLH OA har mange aktivitetsgrupper, som Lesber i dagslys, Musikkselskapet Fri Utblåsing, Den Norske Homofonien av 1990, Late Bloomer Ladies og Seniornettverket.

Lesber i dagslys[rediger | rediger kilde]

Lesber i dagslys ble opprettet i 2000 og skal være et uformelt møtested for bifile og lesbiske kvinner i alle aldre som har fri på dagtid. Møtetidspunkt er den andre søndagen og den siste tirsdagen i hver måned kl. 13.

Priser[rediger | rediger kilde]

LLH OA deler hvert år ut prisene Homofrydprisen og Årets æreshomo under festivalen Skeive dager. Homofrydprisen og æresprisen er de to mest høythengende hedersprisene i den norske homobevegelsen.

Homofrydprisen[rediger | rediger kilde]

Homofrydprisen skal gå til en eller flere personer, bedrifter eller organisasjoner som i løpet av det siste året har utmerket seg på en positiv måte i kampen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Årets æreshomo[rediger | rediger kilde]

Årets æreshomo (eller Æresprisen) skal gå til en person eller flere som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for homofiles stilling i det norske samfunn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

LHBTstubbDenne LHBTrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.