Holttangen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 60°10′16,13643″N 10°16′23,4972″Ø

Randselva med meanderene som danner Holttangen og Vesterntangen

Holttangen het egentlig Gullatangen og er et villaområde på Nordsiden i Hønefoss. Tangen ligger på vestsiden av en meander som dannes nært utløpet av Randselva, og da elva gjør en ny meander motsatt vei dannes Vesterntangen like nedenfor.

Gullagata er den sentrale gata inn på Holttangen, som tok over som stedsnavn etter at Gullatangen (som det opprinnelig ble kalt) ble lagt inn under den nye bykommunen Hønefoss fra 1852.[1] Området preges av eldre villahusbebyggelse.

Ytterst på Holttangen, som ligger i gangavstand fra Hønefoss sentrum, finnes et friluftsområde med en bra badeplass. Barn fra området tilhører Hønefoss skole på barnetrinnet og Hov ungdomsskole på ungdomstrinnet, til tross for at tangen ligger innenfor (sør for) den gamle bygrensen (Grensegata). Valgteknisk tilhører Holttangen Ullerål.

Den primære ferdselsåra over tangen er Gullagata. i 1888 var denne og Holtgata de to eneste gatene som fantes på bykartet.

Gater på Holttangen[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Frank Tverran (1990). Glimt fra Holttangen. Heftet Ringerike 2010, s. 64–65. ISBN 978-82-93113-00-3


RingerikeDenne Ringerike- og geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.