Hjelp:Bruk av opphavsrettslig beskyttet materiale

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bruke Wikipedia
Guider
Utforske Wikipedia
Hvordan søke
Hvordan bruke diskusjonssiden
Se siste endringer
Se relaterte endringer
Hvordan logge inn
Endre personlige innstillinger
Redigere Wikipedia
Hvordan redigere en side
Hvordan starte en artikkel
Kategorisering av artikler
Interwikilenker
Opprettelse av maler
Hvordan laste opp bilder
Hvordan bruke bilder
Hvordan bruke tabeller
Omdirigere en side
Flytte en side
Hvordan tilbakestille artikler
Hvordan slette en side
Flertydige sider
Lenke til søsterprosjekter
Hvordan redigere forsiden
Hvordan skrive bedre artikler
Bruk av maler
Hvordan redigere på Wikidata
Introduksjon på bokmål
Omvisning
Wikipedia:Stilmanual
Hjelp:Maler

Bruk av opphavsrettslig beskyttet materiale[rediger | rediger kilde]

Det er svært viktig at vi som bidrar til Wikipedia respekterer opphavsretten og aldri legger ut innhold som andre har opphavsrett til. Samtidig er det noen ganger slik at bidragsytere ønsker å legge inn stoff de har opphavsrett til. Hvis du uten videre legger ut slikt opphavsrettsbelagt innhold så vil det sannsynligvis fjernes raskt av noen andre og du vil få en advarsel at det ikke er godtatt. De som patruljerer sidene vet ikke at du har opphavsrett til hva du legger ut, derfor bør du varsle om det før du legger det ut.

Hvis det er du, eller noen du representerer, som har opphavsretten til det aktuelle materialet, er det best om du kontakter oss via e-post til info-no@wikimedia.org. Henvendelser besvares av en liten gruppe frivillige. Vi kan svare raskere hvis du oppgir det nøyaktige navnet på den aktuelle artikkelen, filen eller bildet, og vedlegger dokumentasjon som underbygger din påstand.

Wikipedia utgis av stiftelsen Wikimedia Foundation, som har sete i California i USA. Du kan kontakte vår offisielle representant hvis du foretrekker å sende en formell henvendelse under den amerikanske OCILLA-loven.

Enkelte typer artikler kan passe å legge inn både på Wikipedia, andre, uavhengige wikier (som f.eks. Lokalhistoriewiki eller lokale wikier) eller lignende nettsteder. Hvis du legger en artikkel noenlunde samtidig på Wikipedia og et annet nettsted, bør du så langt det er mulig oppgi begge steder at artikkelen også er lagt inn på det andre nettstedet. Det kan oppgis på artkkelens diskusjonssider, eller i tilknytning til selve artikkelteksten. Hvis det ikke framgår tydelig at det er samme person som har lagt inn artikkelen begge steder, kan den likevel bli slettet på Wikipedia, fordi det da likevel kan virke som at artikkelen er kopiert uten tillatelse.