Hjellestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjellestad
Hjellestad ferjekai.JPG
Hjellestad ferjekai med ferja MF «Fjordbas» i bakgrunnen.
Foto: Torstein Fjell
LandNorge Norge
Kart
Hjellestad
60°15′24″N 5°14′26″Ø

Hjellestad er en grunnkrets og et boligområde på Mildehalvøyen i Ytrebygda bydel i Bergen kommune, ca. 20 km sørvest for byens sentrum. Fra Hjellestad kai går det ferge via Bjelkarøyna og Lerøyna til Klokkarvik i Øygarden kommune på Sotra. På Mildehalvøyen ligger også Milde. Blant virksomhetene på Hjellestad er Hjellestad skole, Hjellestad Marina, Hjellestad Seilforening, Milde og Hjellestad Grendalag, Bunnpris, Hjellestad Jet Ski Klubb, Bergens Seilforening, Hjellestadklinikken og Arboretet og Botanisk hage på Milde. Hjellestad har en flott skjærgård og er et populært sted for seiling, jetski, padling og annet båtliv. Hjellestad ligger 10 minutter fra Bergen lufthavn, Flesland og har kort veg til arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad.

Hjellestad grunnkrets i Bergen kommune hadde 2 078 innbyggere 1. januar 2023[1], og et areal på 2,93 km², hvorav 0,01 km² er ferskvann[2].

Transport[rediger | rediger kilde]

Hjellestadveien som er hovedveien til Hjellestad er smal og svært trafikkfarlig. Hjellestad og Milde har bussforbindelse (linje 53) til Bergen sentrum via Lagunen terminal og Fjøsanger med avganger hver halvtime i rushtid og hver time resten av dagen og på lørdager. Søndag går bussen annenhver time.

Strøk og boligområder i Bergen kommune

Referanser[rediger | rediger kilde]