Blomsterdalen (Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blomsterdalen
Blomsterdalen senter.JPG
Blomsterdalen senter
Beliggenhet
Kart
Blomsterdalen
60°17′01″N 5°15′09″Ø

Blomsterdalen er et nærings- og boligområde i Ytrebygda bydel i Bergen kommune, mellom næringsområdet Sandsli/Kokstad i nord, Hjellestad i sør, Rådal i øst og Flesland i vest. Blomsterdalen omfattes av grunnkretsene Skage, Ådland og Liland med til sammen 2 337 innbyggere 1. januar 2012 og et samlet areal på 10,88 km², hvorav 0,36 km² er ferskvann.

Blomsterdalen er et trafikknutepunkt hvor Ytrebygdsveien, Hjellestadveien, Lilandsveien, Fleslandsveien og Skageveien forenes. Blomsterdalen Senter, Liland skole og Ytrebygda skole ligger i området, som har noe blokkbebyggelse, men domineres mest av villabebyggelse, næringsområder i vest og jordbruks- og friluftsområder i utkantene. Ytrebygda kirke, også kalt Ytrebygda nærkirke, ligger i Blomsterdalen. Den er en arbeidskirke for Ytrebygda. Kirken tilhører Fana sokn og ble vigslet av biskop Halvor Nordhaug 18. desember 2011.

Blomsterdalen senter[rediger | rediger kilde]

Blomsterdalen Senter finner man to matbutikker, Coop Extra og Eurospar, Ditt Apotek, Ark (bokhandel), Blomen (blomsterbutikk), Tottos Gullsmie, Visit (drop-in frisør), Baker Brun og Nille.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Butikker i Blomsterdalen:

  • El-tunet (lamper)
  • Shell
  • Za-Za (frisør)
Strøk og boligområder i Bergen kommune