Helvete år 2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Helvete år 2019
orig. I Nuovi barbari
Nasjonalitet Italia Italia
Språk Italiensk
Sjanger Science fiction
Fremtidsfilm
Action
Regissør Enzo G. Castellari
Manus Tito Carpi
Enzo G. Castellari
Antonio Visone
Produsent Fabrizio De Angelis
Medvirkende Giancarlo Prete
Fred Williamson
Anna Kanakis
George Eastman
Venantino Venantini
Musikk Claudio Simonetti
Sjeffotograf Fausto Zuccoli
Klipp Gianfranco Amicucci
Rita Antonelli
Filmselskap Deaf International
Dear Film Produzione
Fulvia Film
Utgitt Italia 1982
Tyskland 10. juni 1983
USA 1984
Frankrike 1984
Norge 1984 (video)
Lengde 94 min
Aldersgrense 18 år (video, 1984)
IMDb

Helvete år 2019 (originaltittel: I Nuovi barbari) er en italiensk dystopisk fremtidsfilm innen sjangerne science fiction og action. Den er regissert av Enzo G. Castellari og hovedrollene spilles av Giancarlo Prete, Fred Williamson, Anna Kanakis og George Eastman.

Filmen er også kjent under titler som Warriors of the Wasteland (USA) og Metropolis 2000.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vi er i denne filmen satt til en uhyggelig fremtidsvisjon om en verden etter atomkrigen. En verden der menneskene er få og kampen for livet er hard.

"The Templars" er en gruppe skrupelløse mordere anført av sadisten "One" (George Eastman). De mener at siden de overlevde «smellet», er de de eneste som har livets rett. Dette praktiserer de ved å plyndre og myrde reisende som har slått seg sammen for å finne overlevende. Scorpion (Prete) har også overlevd, han er også en kjeltring, men ingen morder. Alene drar han i sitt superkjøretøy for å møte The Templars for å stoppe deres myrderier. På veien får han følge av den fargede Nider (Fred Williamson), en mester med en meget sofistikert pil og bue.
I mellomtiden har bandittene overfalt en transport, og eneste overlevende, kvinnen Alma, slepes gjennom en grusgrav etter Makos (Massimo Vanni) modifiserte fremtidskjøretøy. Scorpio beslutter seg for å hjelpe kvinnen Alma (Anna Kanakis). "One" er rasende over Scorpios inngripen og forlanger ham fanget. Scorpios tidligere makker Nadir dukker imidlertid opp og sammen opsøker de en gruppe sivilister for å få hjelp til Alma, som er såret etter oppgjøret med Mako. Scorpio nekter imidlertid å hjelpe sivilisterne mot The Templars og forlater dem, men situasjonen tilspisses da Scorpio fanges og tortureres av Ones folk. Nadir redder Scorpio, som gjenopptrenes og gjøres klar til det endelige oppgjøre med One og hans menn.

Tagline: «Dealers in death... exterminators of the 21st century...»

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Helvete år 2019 er en av en rekke italienske fremtidsfilmer på 1980-tallet. Filmen har tydelig hentet inspirasjon fra de australske Mad Max filmene. På grunn av dens voldelige innhold fikk den problemer med filmsensuren i flere land på 1980-tallet.

Filmen ble utgitt på DVD i 2003 (region 2).

I Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen ble ikke vist på kino. Den ble i 1984 utgitt på video av OVC under tittelen Helvete år 2019. I 1987 ble den av Norsk Videoklubb utgitt under tittelen Etter Atomkrigen.

Filmen ble midt på 1980-tallet trukket inn i videovolds-debatten og sto oppført på ei liste fra 1986 over filmer som var – eller ville blitt forbudt for visning på kino i Norge.[1] Det er usikkert om den ble trukket fra markedet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forbudte filmer». Filmplantasjen. Besøkt 29. mai 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]