Heltene vender hjem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heltene vender hjem
orig. Bleachers
Forfatter(e)John Grisham
SpråkAmerikansk-engelsk
SjangerRoman, sportsroman
Utgitt9. september 2003
ForlagDoubleday
OCLC52644759
ISBN 978-0-385-51161-2

Heltene vender hjem er en roman skrevet av den amerikanske forfatteren John Grisham, publisert i september 2003. En hardcoverversjon ble distribuert av Doubleday, og en paperbackversjon ble sluppet av Random House.

Handling[rediger | rediger kilde]

Neely Crenshaw, født i 1969, er en dyktig quarterback ved sin videregående skole Messina High Schools. I 1987 samler quarterbacken resten av laget til en 34-31 seier for Messinas første delstat-mesterskap på syv år. Men han får samtidig problemer med treneren deres Rake. Etter videregående fikk Crenshaw 31 tilbud om stipend og velger Tech, et fiktivt universitet. Men han mottar 50 000 dollar, et brudd på National Collegiate Athletic Associations regelverk, for å signere en avtale med skolen. I 1989 sørger Crenshaw for tre touchdowns, og vinner en kamp for Tech. I løpet av det andre året ved universitetet sørger han for seks touchdowns i en kamp mot Purdue University.

Men i en kamp mot et lag fra et annet universitet senere samme år, pådrar han seg en kne-skade som avslutter hele idrettskarrieren hans. Crenshaw dropper deretter fotball, og begynner heller i eiendomsbransjen. I det historien begynner, vender de fleste av de 714 fotballspillerne treneren dere, Rake, hadde trent i løpet av sine 34 år ved Messina High School tilbake til byen for begravelsen til den legendariske treneren deres. Rake avsluttet karrieren sin som trener med 418 seire, 62 tap og 13 delstat-mesterskap.

Men under en utmattende trening en søndag morgen i 1992, døde Messina-spilleren Scotty Reardon av et heteslag. Rakes brutale treningsmetoder blir dermed satt i sterk tvil, og Rake fikk sparken som trener. I et brev som ble avslørt ved Rakes begravelse, uttaler treneren at han bare hadde angret på to ting i livet: Han angret på at hans handlinger førte til Scotty Reardons dødsfall, og hans problemer med quarterbacken Neely Crenshaw under mesterskapet i 1987. Under begravelsen ender Neely opp med å tilgi treneren sin, for hans handlinger.