Helldal skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Helldal skole var en kommunal barneskole på Helldal i Fana bydel i Bergen kommune. Skolen tok i mot elever fra 1. til 7. trinn. Skolen ble lagt ned i 2010, og elevene ble overført til Sædalen skole.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Flere skolebygninger har vært i bruk opp gjennom årene. Men før Helldal krets fikk eget skolebygg var det omgangsskole med Riple krets. Dette startet allerede i 1750. Kretsen fikk sin første skolestue i 1868. Den første bygningen til Helldal skole ble bygget i 1897. I dag er dette bygget rehabilitert og i bruk som grendehus. Bygningen som har vært i bruk fram til i dag ble oppført i 1939, arkitekten var Øystein Netaas, og påbygd i 1958.

Helldal skole ble lagt ned etter skoleåret 2009/2010 og de 140 elevene og hele personalet ble flyttet til Sædalen skole. Dette er en nyoppført skole som erstatter Helldal skole og som samtidig skal avlaste Nattland skole.

Arkivet etter Helldal skole oppbevares ved Bergen Byarkiv. I tillegg kan man finne informasjon om skolen i arkivene etter Helldal skoles foreldrelag og Helldal skoles musikkorps.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jan Erik Storebø (20. august 2010). «Første skoledag i Sædalen». Fanaposten. Besøkt 22. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]