Hellboy (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hellboy
orig. Hellboy
Generell informasjon
SjangerAction - Grøsser
Utgivelsesår2004
Prod.landUSA
Lengde117 minutter (original 122 minutter) min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiGuillermo del Toro
ManusforfatterTegneserie:
Mike Mignola
Historie:
Guillermo del Toro
Peter Briggs
Manus:
Guillermo del Toro
Foran kamera
MedvirkendeRon Perlman
Doug Jones
Selma Blair
John Hurt
Rupert Evans
Jeffrey Tambor
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Hellboy er en amerikansk film fra 2004 basert på Mike Magnolias tegneserie med samme navn.

I filmen har Ron Perlman rollen som Hellboy som ble kalt fra flammene i Helvete av den gale Grigori Rasputin. Handlingen starter under den andre verdenskrig og fortsetter i nåtiden.

Den gale Rasputin ønsker å bruke Hellboy til sine egne formål, men han reddes av de allierte styrkene under ledelse av Professor Broom, som i filmen spilles av John Hurt, og som er grunnleggeren av det topphemmelige B.P.R.D – Byrået for overnaturlig forskning og vitenskap. Professor Broom blir senere en viktig mentor for Hellboy når han utvikler sine evner og blir et symbol for det gode i kampen mellom ondt og godt, Himmel og Helvete.

I fellesskapet i B.P.R.D. har Hellboy fellesskap med den telepatiske Abe Sapien og Liz Sherman (Selma Blair,). Abe har telepatiske evner og lever under vann. Liz har pyrokinetiske evner, og tenner på sine omgivelser med jevne mellomrom. Hun virkeliggjør den gamle låta Light my fire og fyrer opp et par ganger underveis. Hellboy er dødelig forelsket i henne og like sjalu på nn (Rupert Evans) som han tror er kjærest med Liz.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]